Record: VW Golf TDI a parcurs 1.600 km cu un singur plin

Autor: Adrian Mihălţianu 13 nov. 2013 Știri auto
Record: VW Golf TDI a parcurs 1.600 km cu un singur plin

Traseul ce leagă oraşele Nantes (Franţa) şi Copenhaga (Danemarca), lung de 1.606 km, a fost parcurs de un VW Golf TDI BlueMotion cu un singur plin, în cadrul unui amplu test de consum.

Modelul echipat cu un motor diesel de 1,6 litri şi 110 CP a înregistrat un consum mediu de 2,92 l/100 km, stabilind nou record pentru constructorul din Volfsburg. Cu atât mai interesant este faptul că cifra de consum înregistrată pe durata testului se situează sub consumul mediu teoretic indicat de constructor în fişa tehnică a maşinii, cotat la 3,2 litri/100 km.

Rezervorul de 50 de litri a fost umplut şi sigilat de un reprezentat DEKRA la plecarea din Nantes, iar la sosirea în Copenhaga acesta a fost umplut din nou, în acesta intrând 46,92 litri de combustibil.

Drumul din Franţa până în Danemarca a bifat oraşe precum Paris, Antwerp, Bremen şi Hamburg, înainte ca proiectul „Think Blue. Eco Ride” să ajungă la final în Copenhaga, oraş ales „Capitală europeană verde” pentru 2014.

În urmă cu o lună, echipajul Claudiu David – Mihaela Beldie a reuşit dubla traversare a României (1.550 km) cu un singur plin de combustibil şi un consum mediu de 4 l/100 km.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide