Recunoşti situaţia din imagine? Despre genul ăsta de accidente vorbim

Autor: Alexandru Banu 27 nov. 2017 Știri auto
Recunoşti situaţia din imagine? Despre genul ăsta de accidente vorbim

Accidentele se întâmplă şi în maşină, nu numai în afara ei. E destul de greiu să explicăm exact ceea ce vrem să spunem, dar credem că aţi înţeles. Că vă grăbiţi să faceţi ceva, că nu sunteţi atenţi în timpul mersului sau că aveţi acelaşi gând simultan cu un pasager din maşină, accidentele se întâmplă. Că altfel s-ar numi premeditări şi nu accidente. Ne-am gândit la cele mai enervante, cele care după ce se întâmplă îţi smulg înjurături printre dinţi. Pentru că imediat conştientizezi că trebuia să ţi se întâmple. Te oftici pur şi simplu că te-ai înţepat din nou deşi ştiai că urmează. Sunt acele fracţiuni de secundă decisive în prevenirea unui accident sau în aşteptarea lui, implicit întâmplarea lui. 

1.    Îţi prinzi o bucată de’a hainei în uşă. Asta se întâmplă de obicei iarna când porţi paltoane sau geci lungi. E enervant pentru că ţi le murdăreşti. Dacă nu constaţi în momentul în care uşa face clac, o să constaţi la semafor când îţi face cineva semn că ţi-ai prins geaca în uşă şi e deja plină de noroi.

2.    Închizi uşa şi prinzi centura cu mufa din metal direct pe praguri sau pe stâlp. Zgârâi maşina sau îndoi mufa şi-ţi vine să tai centura aia blestemată.

3.    Verşi cafeaua. Asta e frecventă. Că pui paharul în suport sau că stai cu el în mână tot o verşi. Ba că e prea plină şi la o groapă sare din pahar, ba că eşti atent la drum şi când duci mâna spre pahar dai peste el. Sau o verşi în timp ce bei şi pui o frână. Atunci o verşi chiar pe tine. E frustrant, ştim.

4.    Dai mâncare pe tine când eşti la volan. E bun sendvişul cu salam de sibiu şi unt dar când cade felia aia mânjită cu unt exact pe tapiţeria dintre picioarele tale îţi vine să înnebuneşti. Ştii că e grăsime şi că iese greu. Nu mai vorbim de îngheţată.

5.    Pui telefonul pe bord un minut cât dai cu spatele. Ghici ce. O să cadă şi o să se lovească, o să se zgârâie şi nu o să mai fie ca nou. Aia-i viaţa, tu ai vrut iPhone x!

6.    Fumezi. Fumezi? Aha, ok. Atunci ştii când îţi cade scrum aprins pe tine sau, mai rău, pe scaun. Sunt celebre scaunele în care vezi câte o arsură de zici că aşa e modelul, cu buline. Sfatul nostru? Lasă-te!

7.    Mai rar, dar se întâmplă. Şi mai des la maşinile cu hayon. Şi mai des la cele mai vechi la care pistonaşele alea care deschid hayon-ul nu mai fac până la capăt cursa. Deschizi uşa cu greutate în mână, nu urcă până la capăt şi te repezi să încarci marfa. Ai câştigat un cucui! Singura soluţie e să scuipi înjurături printre dinţi sau să dai un picior în spoiler.

8.    Damigene cu ţuică pe care nu le asiguri bine la “bot” şi le bagi în portbagaj. Nu o să te creadă niciun poliţist că nu ai băut cel puţin 15 litri la cum o să miroasă portbagajul ăla.

9.    Dacă daţi flori, atunci ştiţi cum e să vă căraţi cu ele la nuntă câteva sute de kilometri numai pentru că prietena voastră vrea să le ia de la nu ştiu ce tipă care face buchete frumoase. Şi ia exact din alea care se scutură. Şi dacă-şi scutură pistilul ăla peste tot în maşină, o să-l întindeţi pe tapiţeria textilă când o să-l curăţaţi ca pe firimituri. E enervant pentru că pătează şi o să aveţi o banchetă-spate dalmaţiană. 

Bonus. Am păstrat cel mai odios accident la final. Plouă rău, ca acum în cea mai mare parte a României şi nu-ţi merge dezaburirea. Ce faci în cazul ăsta? Deschizi un pic geamul. Simţi ce vine? Exact! Trece un deştept printr-o baltă şi-ţi aruncă pleaşca înăuntru. Atunci vei descoperi că ştii înjurături pe care nu le ştiai.  

Autor Alexandru Banu

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide