Renault a prezentat culorile echipei pentru noul sezon F1 şi cuplul de piloţi

Autor: ProMotor 12 feb. 2019 Știri auto

Renault F1 Team a detaliat astăzi planurile sale în susţinerea evoluţiei în Campionatul Mondial de Formula 1. Renault a revenit în competiţie cu echipă de uzină în 2016 şi a evoluat în fiecare sezon, terminând anul trecut pe poziţia a patra în clasamentul constructorilor. De asemenea, Renault F1 Team a prezentat presei şi partenerilor cuplul său de piloţi de la linia de start: Nico Hülkenberg şi Daniel Ricciardo.

Nico Hulkenberg este pentru al treilea an în echipă: „Am evoluat foarte mult de la începutul anului 2017, dar toate fac parte din procesul necesar pentru atingerea obiectivelor noastre pe termen lung. Când am ajuns, infrastructura era încă tânără şi de atunci am făcut multe progrese. Vreau să obţin cele mai bune rezultate şi să maximizez potenţialul echipei şi al maşinii. Cel mai important lucru este că noi, toată echipa Renault F1, să facem un salt mare şi să obţinem rezultate în mod constant. Vrem să continuăm să progresăm şi să menţinem evoluţiile.”

Câştigător de 7 Grand Prix-uri, Daniel Ricciardo, se alătură echipei Renault F1 pentru primul său sezon în galben: „Renault are o istorie bogată în motorsport. Prin urmare, este o adevărată provocare să mă alătur echipei pentru următoarea etapă a aventurii lor în F1. Sunt aici să-mi fac treaba pe circuit şi să pilotez cât mai rapid posibil, însă vreau să aduc şi energie echipei. Vreau să pun arcuri sub picioarele tuturor, pentru că şi asta face parte din misiunea mea şi se potriveşte caracterului meu. Îmi doresc să îmi determin echipa să fie cât mai unită, motivându-i să muncească mai mult şi mai bine. Mi-ar plăcea să fiu catalizatorul acestei energii pozitive”.

De la întoarcerea în Formula 1, acum 3 ani de zile, Renault a investit în centrele tehnologice din Enstone, Marea Britanie, şi Viry-Chatillon, Franţa. La Enstone, echipa şi-a mărit  capacitatea de producţie cu tehnologie de ultimă oră, incluzând două dispozitive Breton, tunel de vânt, banc de teste pentru cutiile de viteză, extinderea birourilor de studii şi crearea unei săli de operaţiuni. Numărul angajaţilor a crescut cu aproximativ 50% faţă de 2016. La Viry, un banc de probe recent renovat a fost pus în funcţiune şi va fi utilizat pe tot parcursul sezonului pentru a dezvolta motorul. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide