Renault-Dacia va vinde maşini pe internet în viitorul apropiat

Cei de la Renault pregătesc o surpriză plăcută pentru viitori clienţi ai maşinilor Dacia: uşurarea procesului de cumpărare a maşinii, achiziţionarea maşinii urmând a se face prin intermediul internetului.

Renault-Dacia va vinde maşini pe internet în viitorul apropiat Renault-Dacia va vinde maşini pe internet în viitorul apropiat

Cei de la Renault, prin intermediul lui Gerard Detourbet,directorul Progamului Entry al Grupului Renault, ne dauprimele informaţii despre viitorul sistem de comercializareonline a maşinilor noi, pentru început Dacia.

Nu vorbim de o idee total nouă, deoarece primii care auanunţat acest lucru au fost rivalii din grupul PSA(Peugeot-Citroen). Aceştia au anunţat că doresc săreînvie marca Talbot, sub care să fie produse maşini low-costcare să concureze în mod direct cu maşinile Dacia. În plus, pentrua se alinia cât mai repede noilor tendinţe ale clientului modern,maşinile ar urma să fie vândute exclusiv prin intermediulinternetului.

Oficialii Renault vor folosi maşinile Dacia într-un programdeocamdată experimental, de vânzare online a maşinilor noi. Conformlui Gerard Detourbet, "distribuţia de maşini noi prin intermediulinternetului va deveni foarte rapid o realitate. Mulţi dintreclienţii noştri ştiu exact ceea ce vor de la maşina lor cu multînainte de a intra în showroom, iar comercializareamaşinilor online este pur şi simplu un pas normal".

Nu putem decât să îi dăm dreptate. Dacă ne referim la maşinileDacia, e clar că vorbim despre maşini concepute pragmatic, în ideeade mijloc de transport de zi cu zi care să satisfacă nevoile debază ale clientului. Prin urmare, configurarea maşiniloreste simplă, putându-se face foarte facil din fotoliul de acasă sauchiar de pe smartphone.

Având în vedere că Dacia nu îşi propune să le ofere clienţilornici o experienţă inedită la volan ori o ambianţă interioarăextravagantă, procesul de configurare şi cumpărare a uneimaşini poate fi realizat complet online, sistemulfrancezilor încercând să simplifice la maxim şi factorul"hârţăgoraie".

Deocamdată, însă, nu au fost comunicate detalii despre acestprogram, dar interesul publicului se anunţă deja foartemare. Vom reveni cu mai multe amănunte în următoareleluni. Până atunci, ne interesează părerea voastră.

CUM VI SE PARE IDEEA CUMPĂRĂRII STRICT ONLINE DEMAŞINI?