Renault îl menţine în funcţie pe Carlos Ghosn şi cere partenerului Nissan rezultatele anchetei interne

Autor: ProMotor 21 nov. 2018 Știri auto
Renault îl menţine în funcţie pe Carlos Ghosn şi cere partenerului Nissan rezultatele anchetei interne

Renault îl va menţine în funcţie pe Carlos Ghosn, arestat în Japonia, şi refuză să comenteze asupra dovezilor adunate de Nissan şi autorităţile japoneze la adresa lui Ghosn.

Consiliul de Administraţie Renault s-a reunit pentru a adopta măsurile necesare în urma arestării CEO-ului Carlos Ghosn şi continuarea operaţiunilor în mod normal.

Adunarea a fost condusă de directorul Philippe Lagayette, iar conducerea Renault refuză să se pronunţe în acest moment asupra dovezilor pe care Nissan şi autorităţile japoneze le-ar fi adunat la adresa lui Ghosn.

Carlos Ghosn va rămâne în continuarea preşedinte al CA şi CEO, iar Thierry Bolloré a fost numit CEO adjunct, fiind învestit cu aceleaşi puteri ca şi Carlos Ghosn. Bolloré va conduce echipa de management a grupului Renault în perioada următoare.

Consiliul de Administraţie Renault a decis să solicite partenerului Nissan, în spiritul coperării din ultimii 19 ani, să îi ofere acces la toate informaţiile pe care le-a obţinut în urma anchetei interne desfăşurate asupra lui Carlos Ghosn.

Nissan avea o anchetă internă de luni de zile la adresa lui Carlos Ghosn

Pe baza informaţiilor primite de la o sursă anonimă, Nissan Motor Co. a realizat în ultimele luni o anchetă internă pentru conduită ilegală, îndreptată asupra lui Carlos Ghosn (preşedinte al Aonsiliului de Administraţie Nissan) şi lui Greg Kelly (Representative Director), informează un comunicat de presă lansat de constructorul japonez.

Investigaţia a arătat că atât Ghosn, cât şi Kelly, timp de mai mulţi ani, au raportat cifre inexacte către autorităţi, pentru a reduce valoarea cunoscută a compensaţiilor primite de Carlos Ghosn.

Carlos Ghosn şi-a subevaluat veniturile cu circa 44 de milioane de dolari, anunţă Bloomberg, şeful Nissan şi al Renault fiind, conform unor rapoarte din presa japonează, arestat pentru încălcări ale legislaţiei financiare din Japonia.

Nissan a anunţat că Carlos Ghosn a folosit banii companiei în scopuri personale şi investighează posibile practici necorespunzătoare ale lui Ghosn şi ale directorului Greg Kelly. Board-ul companiei va propune demiterea lui Ghosn, informează Reuters.

Cum faptele descoperite în urma investigaţiei interne constituie încălcări ale funcţiei, CEO-ul Nissan, Hiroto Saikawa, va propune consiliului de administraţie Nissan să îl înlăture rapid pe Carlos Ghosn din funcţia de preşedinte al CA. Totodată, va fi propusă înlăturarea din funcţie a lui Greg Kelly.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide