Renault Logan şi Sandero obţin rezultate dezamăgitoare la testele Latin NCAP – VIDEO

Autor: Marius Vișan 13 iun. 2018 Știri auto

Când vine vorba de teste pentru siguranţa maşinilor cea mai importantă entitate din Europa este Euro NCAP, însă pentru modelele din America de Sud există Latin NCAP. Rezultatele pot fi diferite între cele două zone ale lumii, asta pentru că şi calitatea maşinilor diferă. Maşinile construite pentru sud-americani sunt mai ieftine, asta înseamnă că s-a mai renunţat la unele sisteme de siguranţă pentru ca ele să fie cât mai accesibile ca preţ. De aici şi rezultatale dezastruoase la teste pentru Renault Sandero. 

VIDEO

Dacia la testele Euro NCAP

Cel mai recent model Dacia care a trecut pe la testele Euro NCAP a fost Duster, asta se petrecea în luna decembrie a lui 2017.

Modelul românesc primea 3 stele din 5, dovedind un nivel de securitate suficient. Euro NCAP, organismul european care se ocupă de testarea siguranţei maşinilor. Dacia Duster se comportă bine la capitolul protecţia pasagerilor, obţinând un calificativ general de 71%.

Conform măsurătorilor manechinelor, pot apărea probleme minore în zona pieptului, iar, pe partea şoferului, unele componente ale bordului pot duce la lovirea picioarelor.

Citeşte şi
 
 
 
 
 

În ce priveşte protecţia copiilor, calificativul general se ridică la 66%, Duster primind punctajul bun pentru copii de 18 luni în scaune dedicate, precum şi un punctaj foarte bun pentru copiii de 3 ani, plasaţi pe bancheta spate.

La capitolul protecţia pietonilor: calificativul general este de 56%. Spoilerele şi capota motorului sunt tari şi reprezintă un pericol pentru picioarele şi capetele pietonilor, în cazul unui impact.

Citeşte articolul complet

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide