Renault-Nissan planuri pentru segmentul electric

Alianţa Renault-Nissan vizează atingerea unei cote de 20% la nivel global în segmentul automobilelor electrice. De acest lucru ar beneficia şi partenerii din România ai companiei.

Renault-Nissan planuri pentru segmentul electric Renault-Nissan planuri pentru segmentul electric

Carlos Ghosn, CEO-ul Renault-Nissan, anticipează căponderea automobilelor electrice pe piaţa auto mondială vaurca la 10% până în 2020. Pornind de la această tendinţăascendentă, el vede o oportunitate pe această piaţă şiintenţionează să profite, sperând ca în 10 ani 1 din 5 automobile electrice va fiRenault sau Nissan, conform MEDIAFAX.

Acest lucru arputea fi foarte benefic pentru industria subansamblelor auto dinRomânia. Acum câteva săptămâni Rombat Bistriţa a anunţatsemnarea unui contract cu Renault-Nissan pentru furnizarea debaterii pentru agregatele electrice ale viitoarelor modele produsede grupul franco-nipon. De asemenea, Michelin a anunţat căare în plan producerea de pneuri pentru automobile electrice lauzina Victoria Floreşti.

Prima maşină deserie a Renault-Nissan va fi Nissan Leaf, care va fi lansat ă înacest an în Statele Unite ale Americii şi Japonia, respectiv în2011 în Europa. Renault va veni în 2012 cu un modelelectric bazat pe conceptul Renault Zoe, cel mai probabilnu se va numi aşa datorită procesului intentat de o Zoe Renault, ofranţuzoaică indignată de posibilitatea ca numele său să fie purtatde o maşină.