Renault planuri de a prelua Ssangyong

Renault intenţionează să mai ataşeze încă o marcă la portofoliul existent, fiind se pare interesată de cel mai mic constructor coreean, Ssangyong.

Renault planuri de a prelua Ssangyong Renault planuri de a prelua Ssangyong

Grupul francez Renault se află în tratative pentru cumpărareaconstructorului sud-coreean Ssangyong Motors, înaintând o ofertă,pentru compania care se află în faliment. Nu se cunosc prea multe detalii despreaceastă tranzacţie, o sursă din cadrul subsidiarei Renault Samsungconfirmând interesul grupului francez pentru constructorul de nişăasiatic.

Renault nu estesingura companiei care s-a arătat interesată de Ssangyong, ci alte6 companii se pare că s-au înscris în cursa pentru compania dinSeoul, valorificată la suma de 500 milioane dolari. Unul dintreconcurenţii lui Renault se pare că este chiar Mahindra, fostulpartener de alianţă, cu care Renault fabrica modelul Logan înIndia.

Preţulvehiculat de media din Coreea de Sud pentru această tranzacţie separe că ar fi între 300 şi 500 de milioane dedolari, dar analiştiispun că Mahindra şi Renault ar putea licita doar între 100 şi 300milioane de dolari, compania din Coreea de Sud având dezavantajul că produce doar automobilemari şi destul de poluante şi că sindicatul muncitorilor s-adovedit puţin flexibil la restructurările necesare.

Ssangyong este omarcă destul de veche fiind înfinţată în 1954 şi s-a făcutcunoscută la nivel global în 1991 prin parteneriatul cu Daimler (cucare s-ar putea reîntâlni dacă ajunge pe mâna Renault) şi apoi princolaborarea cu Daewoo.