Renault se încălzeşte pe margine. Din 2016 revine în Formula 1

Autor: Marius Vișan 04 dec. 2015 Știri auto
Renault se încălzeşte pe margine. Din 2016 revine în Formula 1

Carlos Ghosn, preşedinte şi CEO Renault,  şi-a anunţat decizia ca din 2016 Renault să revină în Formula 1, după ce aceasta a achiziţionat echipa Lotus de la fondul luxemburghez Genii Capital. Compania Renault  a fost de 12 ori campioană la acest sport, iar în cei aproape 40 de ani de activitate a devenit un brand iconic în Formula 1.

„Renault a avut două opţiuni: fie să revină cu forţe proasăpete în proporţie de sută la sută, fie părăseşte domeniul. După un studiu detaliat am decis ca Renault va fi în Formula 1, începand cu 2016. Detaliile finale furnizate de principalele părţi interesate din F1 ne-au dat încrederea de a accepta această nouă provocare. Ambiţia noastră este de a câştiga – chiar dacă va dura ceva timp „, a declarat Carlos Ghosn.

Citeşte şi VIDEO Uită de Van Damme care face şpagatul pe camioane, Volvo a reuşit să facă o reclamă mai tare

Citeşte şi Ce PREŢURI are rivalul rusesc al Daciei Logan şi ce conţin versiunile de echipare – GALERIE FOTO

 

Contractele au fost semnate pe 3 decembrie 2015, tot în acest context Carlos Ghosn a mai afirmat că Lotus F1 s-a dovedit cea mai bună soluţie pentru revenirea la înalt nivel a constructorului din Hexagon.

Colaborarea dintre cele două părţi data de mai mulţi ani. Între 2009 şi 2010 Renault vânduse Lotus F1 grupului Genii Capital, mai întâi parţial şi apoi în totalitate, într-un moment în care Renault dorea să se iasă din Formula 1.

În decursul lui 2010 şi 2013, Renault a ajutat echipa Red Bull Racing, furnizând acestora motoare care i-au ajutat să cucerească patru titluri mondiale consecutive la constructori şi tot atâtea la piloţi.

Citeşte şi VIDEO Noul Renault Megane, prezentat în detaliu – GALERIE FOTO

Citeşte şi Noul Fiat Tipo, concurentul care ”îi suflă în ceafă” Loganului. Prezentare şi GALERIE FOTO

Citeşte şi Asta e cel mai ciudat număr de înmatriculare din România –  FOTO

Citeşte şi VIDEO A transformat o maşină banală într-un monstru, iar acum nu are rival

Citeşte şi ROMÂNIA LA VOLAN. Istoria Dacia, cel mai cunoscut brand românesc – VIDEO + FOTO

Citeşte şi VIDEO Maşină de lux, mistuită de flăcări în Bucureşti

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide