Renault trebuie să schimbe numele lui Renault Zoe

Renault se vede în faţa unei situaţii foarte ciudate, trebuie să schimbe numele unui model din cauza că o franţuzoaică, care poartă acelaşi nume, a reclamat faptul că nu vrea să îi apară numele pe o maşină.

Renault trebuie să schimbe numele lui Renault Zoe Renault trebuie să schimbe numele lui Renault Zoe

Renault Zoe este numele vehiculului electric pe careconstructorul francez vrea să îl lanseze în 2012. ZoeRenault este o franţuzoaică din Paris care nu are nici o legăturăde rudenie cu familia fondatoarea a companiei auto, ba chiar dincontră are o problemă. Astfel Zoe şi-a pus avocatul, DavidKoubbi, să trimită o somaţie către Renault pentru a obligaconstructorul să renunţe la numele Zoe din nomenclatorulmodelelor.

Mai mult decât atât, se pare cămai multe persoane care poartă numele Zoe au creat opetiţie online pentru a determina Renault să nu-l folosească pe omaşină. Conform siteului prenom.com numele Zoe este din ceîn ce mai popular în Franţa, în 2008 3.497 de nou născuţi primindacest nume. Deocamdată nu s-a primit un răspuns oficial Renaultlegat de cum se va proceda în cazul neobişnuiteiplângeri.

Renault Zoe afost unul dintre conceptele electrice pe care constructorul le-aprezentat în trecut, alături de Fluence ZE şi Kangoo Express ZE şiTwizy. Primele două sunt pe punctul de a intra în producţia deserie, în timp ce ultimele, ceva mai futuriste decât primele, suntdeocamdată în stadiul de concept, deci există şanse ca Renault sănu trebuiască să se judece pentru că a folosit acest nume pe unmodel de serie.