Renault va face o maşină mini în India – va fi asta viitoarea Dacia Citadine?

Autor: Oraan Mărculescu 22 mai 2012 Știri auto
Renault va face o maşină mini în India – va fi asta viitoarea Dacia Citadine?

Francezii au planuri mari de „invadare” a pieţei auto din India, obiectivul aici fiind vânzarea a nu mai puţin de un milion de maşini cu siglă Renault până în 2013. De aceea, au lansat la indieni, la finalul anului trecut, citadina Renault Pulse – de fapt, un Nissan Micra având o faţă schimbată.

Însă, pentru a contracara bestsellerii pieţei auto din India, Maruti Alto, Hyundai Eon sau Chevrolet Spark, Renault a anunţat că va lansa un model şi mai mic, dar şi mai ieftin, un adevărat low-cost de oraş. O maşină care va fi dezvoltată pe o platformă comună cu Nissan.

Pentru moment, cel mai mic model Renault în Europa este Twingo, iar Nissan se bazează pe micul Pixo (care nu se vinde în România). Noul model promis pentru India va fi mai mic decât Twingo sau Pixo, ar putea fi oferit cu numele de cod i2 şi urmează să fie lansat în 2015, ca o maşină urbană cu 3 sau cu 5 uşi.

Pe de altă parte, Nissan şi-a declarat intenţia de a revitaliza marca Datsun, ca un brand low-cost destinat pieţelor asiatice, în principal India şi China, noul low-cost pentru indieni urmând a fi declinat şi într-o versiune Datsun. Dată fiind politica de globalizare, este greu de crezut că de această platformă nu vor beneficia şi „fiica” Dacia sau recentul partener din Rusia, VAZ.

Aşa încât cel mai probabil acest Renault i2 urmează să stea la baza viitorului model urban Dacia Citadine, care se anunţă cea mai ieftină Dacia şi va fi un rival redutabil pentru toate modelele de clasă mini din Europa. Însă rămâne de văzut dacă Dacia mini se va produce tot la Mioveni, deoarece oficialii Renault au obiective clare privind delocalizarea producţiei: în maximum 10 ani, alianţa va produce mai mult de 60% din maşini în afara Europei.

Voi ce credeţi:

VA FI NOUA DACIA MINI BAZATĂ PE RENAULT I2?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide