Republicat: cel mai spumos interviu cu fostul preşedinte

Autor: ProMotor 26 mai 2017 Știri auto
Republicat: cel mai spumos interviu cu fostul preşedinte

ProMotor: Domnule Băsescu, Dacia Logan… este maşina dumneavoastră…
Traian Băsescu: Nu, haideţi să corectăm lucrurile. Nu este maşina mea, este o maşină a SPP-ului, pe care o conduc ori de câte ori pot sau de câte ori consider că e mai bine aşa sau atunci când îmi face plăcere să conduc.

ProMotor: Mai toţi preşedinţii merg cu Lincoln, Ford, Mercedes ori BMW. Dumneavoastră aţi ales Dacia. Sunteţi naţionalist şi apreciem lucrul acesta.
Traian Băsescu: Da şi nu. Pentru că nici eu nu sunt un preşedinte care merge cu altă maşină decât cu Mercedes atunci când merg oficial. Sunt însă un om căruia îi place să conducă în mod real. Este una dintre bucuriile mele sau un mod de a mă relaxa. Şi atunci încerc, când e posibil, să conduc eu o maşină. Dacă vă aduceţi aminte, până anul trecut în octombrie am condus tot o maşină micuţă. Un Golf. După vizita pe care am făcut-o la Dacia, când Dacia părea a fi în dificultate şi chiar era la acel moment, mi s-a părut normal să conduc o Dacia Logan. Şi vă pot spune că îmi place foarte mult maşina.

ProMotor: Ştiţi că în 2008 Dacia a ocupat locul 30 mondial şi 17 european în topul vânzărilor. Credeţi că anul viitor va accede la unul dintre primele 10 locuri?
Traian Băsescu: Cred că va sta în orice caz mult mai bine. Uitaţi-vă ce este pe piaţa germană cu Logan-ul. Iar noul tip Sandero va cuceri şi piata europeană, nu doar pe cea germană. Dacia se vinde foarte bine în acest moment şi în Franţa.

ProMotor: Dacia asta e aceea de 70.000 de euro?
Traian Băsescu: Nu, este cea de 6.000 de euro a SPP-ului!

ProMotor: Dar are ceva în plus faţă de una obişnuită?
Traian Băsescu: Nu are absolut nimic în plus. Am luat-o dintre cele vreo 12 maşini pe care le-a achiziţionat SPP-ul anul trecut. Am spus „daţi-mi şi mie o Dacia pe cât posibil apropiată de culoare albă”. Şi e un gri metalizat. E o maşină normală. Nici măcar blindată.

ProMotor: Unde-i daţi pedală?
Traian Băsescu: Nu mai am pasiunea vitezei atât de mult. Mi se pare că la 120 km/h eşti în deplină siguranţă cu maşina. Nu am pasiunea lui 160 km/h sau poate chiar mai mult. De altfel, la fel conduc şi o maşină mai grea. 120 km/h mi se pare rezonabil când condiţiile de trafic permit.

ProMotor: Când aţi luat ultima amendă?
Traian Băsescu: Păi cred că anul trecut. Pentru puţină viteză. Dacă vă aduceţi aminte, am avut o telescopare, chiar în faţa Primăriei Capitalei. Nu am putut frâna pentru că nu am păstrat distanţa de siguranţă şi viteza era cam mare pentru a mă putea opri în doi metri.

ProMotor: Cum convingeţi românii să cumpere Dacia?
Traian Băsescu. Este greu să convingi oamenii să dea banii pe ceva ce n-ar vrea. Pot să vă spun însă că Dacia e o maşină bună. O maşină care răspunde şi nevoilor de circulaţie în oraş, şi nevoilor de circulaţie în afara oraşului. Sigur, nu poţi să-i spui unui om cu foarte mulţi bani să meargă cu Dacia dacă el vrea Mercedes.

Pagini: 1 2 3

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide