Rezultate teste Euro NCAP ianuarie 2011

Pe lângă cel mai ieftin SUV din lume şi prima maşină electrică testată la Euro NCAP, în ultima sesiune de crash-teste au mai participat monovolumul compact Hyundai ix20, precum şi trei SUV-uri: BMW X1, Mitsubishi ASX şi Nissan Juke. Vedeţi în continuare rezultatele.

Monovolumul compact Hyundai ix20 a obţinut 5 stele din5 - mai bine decât fratele său KIA Venga, care în martie 2010 a fost creditată cu doar 4 stele. Acum, însă,specialiştii Euro NCAP au ajuns la concluzia că modelul KIA poatefi creditat tot cu 5 stele, îmbunătăţirile la nivelulechipamentului de siguranţă aducându-l la nivelul lui ix20.

Hyundai ix20 - 5 stele Euro NCAP

Ca protecţie a pasagerilor, Hyundai ix20 stă foartebine, primind calificativul satisfăcător doar pentruprotecţia pieptului şoferului, iar coloana de direcţie poate răni,în unele situaţii, genunchii şoferului. În rest, maşina s-acomportat exemplar, cele mai puţin bune rezultate fiind obţinute,după cum era normal, la proba impactului lateral cu un stâlp, undeprotecţia toracelui este doar suficientă.

Protecţia copiilor este cotată foarte bine, pelocurile din spate siguranţa fiind considerată maximă. În faţă,valorile înregistrate de manechine pentru un scaun de copil plasatpe scaunul pasagerului se încadrează în limite normale, iarindicaţiile privind statusul airbagurilor, precum şi afişul deinterzicere a montării un scaun de copil fără dezactivarea înprealabil a airbagului este bine plasat.

Hyundai ix20 se prezintă foarte bine şi în ce priveşteprotecţia pietonilor, spoilerul primind punctajul maxim.Puncte mai puţine a primit capota motorului, care, deşi sedovedeşte bine concepută pentru impactul cu persoanele mici saucopii, poate produce contuzii persoanelor adulte. Maşina are şi obună echipare de siguranţă, sistemul electronic de control alstabilităţii ESC fiind dotare standard (cel puţin pe versiunea debază din testele Euro NCAP).

Citeşte mai departe în pagina următoare »