Rezultate vânzări Renault-Nissan în 2010

Alianţa Renault-Nissan anunţă cu mândrie un an 2010 excelent din punct de vedere al rezultatelor comerciale, care, atenţie, sunt mai bune decât ale grupului Volkswagen. Carlos Ghosn are de ce fi mulţumit, nu credeţi?

Rezultate vânzări Renault-Nissan în 2010 Rezultate vânzări Renault-Nissan în 2010

Recent am văzut care este topul celor mai mari constructori din lume în 2010, top condusde concernul Toyota, urmat de americanii de la General Motors şigrupul Volkswagen. Însă alianţa Renault-Nissan vrea sătulbure apele, anuntând un nou record de vânzări în2010.

De la început trebuie menţionat că vorbim de "alianţă", nu de"grup" - şi asta deoarece atât Renault, cât şi Nissan continuă săfie percepute drept companii independente, cu strategii diferitefaţă de ale grupului Volkswagen, de pildă.

Vânzările Renault-Nissan se cifrează, în 2010, la untotal de 7,27 milioane de maşini vândute pe plan mondial.Dintre acestea, grupul Nissan (care include marca de lux Infiniti)a vândut 4 milioane de unităţi, grupul Renault (care mai înseamnă Dacia şi brandul coreeanSamsung) a vândut 2,6 milioane, iar Lada 570.000 de unităţi(fabricantul rus AvtoVAZ a fost recent inclus în această alianţă,prin preluarea pachetului majoritar de acţiuni).

Principala piaţă auto pe care alianţa Renault-Nissan aînregistrat creşterei considerabile este, deloc surprinzător,China, urmată de USA, Franţa, Rusia şi Japonia.Ghosn este cu atât mai mulţumit cu cât în Franţa, Rusia şi Mexic afost depăşită o cotă de piaţă de 25% a mărcilor din portofoliulalianţei Renault-Nissan. În Europa, atât Renault, cât şi Nissan auînregistrat creşteri ale vânzărilor, producătorul francez terminând2010 pe a doua poziţie, după Volkswagen.

După 12 ani de la formarea alianţei între francezi şi japonezi,iată că vorbim de rezultate foarte bune pentru Renault-Nissan, carereflectă o adaptare foarte rapidă la condiţiile de criză. PentruGhosn putem vorbi şi de o satisfacţie suplimentară, alianţape care o conduce având rezultate mai bune decât grupulVolkswagen.