România declară război maşinilor cu volan pe dreapta! Ce se întâmplă cu zecile de mii de maşini aflate deja în circulaţie

România declară război maşinilor cu volan pe dreapta! Ce se întâmplă cu zecile de mii de maşini aflate deja în circulaţie

Autor: Business Magazin - Bogdan Angheluţă acum 3 ani Știri

Maşinile cu volanul pe dreapta aduse din afara spaţiului UE nu vor mai putea fi omologate în România, a confirmat pentru Business Magazin Roxana Dima, ofiţer de presă al Registrului Auto Român (RAR). „E o chestiune de câteva zile, până ce modificările vor fi publicate în Monitorul Oficial”, a transmis ea.

În cazul maşinilor deja omologate şi aflate în circulaţie, acestea pot fi în continuare conduse până la momentul în care proprietarul vrea să modifice anumite elemente care necesită reomologarea – aşa cum ar fi motorul sau culoarea maşinii. Pentru a înregistra o astfel de schimbare, cel care deţine maşina va trebui să mute şi volanul de pe dreapta pe stânga. Anul trecut, în România erau aproximativ 20.000 de maşini cu volan pe dreapta, informează Business Magazin.

Începând cu martie 2019, atunci când Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană, românii nu vor mai importa maşini produse acolo decât asumându-şi şi costurile de mutare a volanului de pe dreapta pe stânga. În Malta şi Cipru, state membre UE, se circulă de asemenea pe partea stângă a drumului.

 Comentarii
Inchide