Romanian Extreme Adventure, Buzău 2009 – 1 iulie

Autor: Dan Vache 14 iul. 2009 Știri auto

VEZI TOATE ARTICOLELE ROMANIAN EXTREME ADVENTURE BUZĂU 2009

Motociclistii s-au descurcat bineLa Moto Extrem au luat startul doar 11 concurenţi, Tara Ion şi Gyenes Emanuel înregistrând, practic, acelaşi timp şi terminând cu acelaşi punctaj această zi – ceea ce însemna că în clasamentul parţial pe prima poziţie rămânea tot Tara Ion. În general, motocicliştii de la această clasă s-au descurcat foarte bine în traseu, terminându-l destul de repede – doar un singur participant s-a văzut nevoit să abandoneze.

La Moto Old Boys, din cei 7 temerari au reuşit să ajungă la finish numai 4, cel mai bine clasat în clasamentul intermediar fiind Turcea Ovidiu, urmat la scurtă distanţă de Popescu Ciprian şi Luţaş Ioan.

La Moto Open am putea spune că s-a înregistrat cea mai mare "decimare": în cea de a treia zi de concurs au luat startul numai 23 de concurenţi din 35 aliniaţi la start în prima zi. Iar, în finalul zilei, doar 15 treceau linia de finish, după un traseu destul de dificil, parcurs în multe ore – cei mai rapizi au fost Nagy Cristian şi Rusu David, restul finaliştilor depăşind cu mult bariera celor 4 ore.

Conducerea în clasamentul parţial i-a revenit, astfel, lui Rusu David, urmat la o distanţă confortabilă de Oţil Dani şi Cismariu Dragoş, despărţiţi de numai un punct.

La ATV, obstacole ascunseATV-işti nu au mai rămas nici ei prea mulţi. La secţiunea ATV Extrem, din 7 participanţi care au luat startul, trei nu au reuşit să termine un traseu cu destul de multe obstacole ascunse de ierburi. Pe prima poziţie s-a menţinut, fără surprize, Renzler Oliver.

La ATV Open, din cei 9 concurenţi ai acestei zile, doar unul singur nu a reuşit să parcurgă tot traseul – Vlaşin Vlăduţ, care, la doar 14 ani, a fost cel mai tânăr participant din competiţie. În clasamentul parţial al acestei categorii s-a impus Irimescu Răzvan, urmat de Buta Dan şi Dib Adrian.

După un prolog dat peste cap de vreme şi trei zile de concurs în condiţii foarte grele pentru toată lumea în munţi, mai rămâneau două zile din această competiţie de anduranţă. Pe care le vedem în episoadele următoare.

VEZI TOATE ARTICOLELE ROMANIAN EXTREME ADVENTURE BUZĂU 2009

Offroad Romanian Extreme Adventure 2009 – ziua a patra de pe tare.ro

Proba speciala dificilaDin fericire, ploaia şi-a făcut apariţia destul de târziu, iar bilanţul celor abandonaţi a fost la cote acceptabile. Totuşi, terenul s-a dovedit încă o dată foarte greu, mai ales în urma ploilor din ultimele zile, care au modificat gradul de dificultate al traseelor şi probelor speciale.

La Auto Extrem, din cele 15 echipaje care au luat startul, doar unul a fost nevoit să abandoneze în traseu, restul ajungând cu brio la proba specială – primii fiind Bogdan Oprea / Petzalis Rasty. Din păcate, problemele mecanice i-au făcut pe aceştia să nu mai termine proba specială, în total 7 echipaje având dificultăţi şi nereuşind să depăşească obstacolele naturale din pădure. La câteva dintre maşini au cedat troliile, proba specială având multe porţiuni de urcare grea şi noroaie mari.

La finalul zilei, cel mai bun echipaj era cel format din Fiko Istvan / Miko Istvan, urmaţi de Pârvulescu Sorin / Zani Maurilio şi Craioveanu Sorin / Ursu Dan. În clasamentul intermediar, după trei zile de concurs, conducerea era preluată de Craioveanu Sorin / Ursu Dan, urmaţi la mică distanţă de Drelciuc Silviu / Marişcaru Daniel (trădaţi de troliu în proba specială a acestei zile) şi de Cord Bogdan / Vişoiu Andy.

Noroi. Mult noroiŞi la secţiunea Auto Open au luat startul tot 15 echipaje (din 22 aliniate la start în prima zi), echipajele neîntâmpinând probleme majore în traseu – în proba specială doar două maşini nu au intrat. Doar 5 echipaje au reuşit să parcurgă proba specială în timpul maxim, restul fiind penalizate pentru depăşirea acestuia sau având probleme tehnice.

Cel mai bine s-a descurcat în proba specială echipajul Vlaşin Sorin / Anastasiu Constantin, ceea ce l-a plasat la doar un punct diferenţă în spatele echipajului de pe prima poziţie, Oprea Andrei / Lascu Răzvan, în clasamentul acestei zile.

În clasamentul parţial după cea de-a treia zi de concurs, lider a rămas echipajul mai sus menţionat (Oprea Andrei fiind, la 16 ani, cel mai tânăr concurent de la Auto Open), urmat la mică distanţă de echipajul "tată-fiică", Crinu Andanuţ / Kiss Timea, precum şi de Ion Ştefan Cătălin / Gabur Lucian (Ion Ştefan Cătălin mult mai cunoscut cu aliasul Cheloo, de la Paraziţii).

VEZI AICI TOATE FILMĂRILE DE LA ROMANIAN EXTREME ADVENTURE 2009

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide