Rompetrol va construi 70 de noi staţii, cu puncte de încărcare pentru maşinile electrice

Autor: ProMotor 19 feb. 2019 Mașini electrice
Rompetrol va construi 70 de noi staţii, cu puncte de încărcare pentru maşinile electrice

Alexey Golovin, senior vicepresident al Grupului Rompetrol-KMGI spune că nu se vede în viitorul apropiat o schimbare majoră dinspre motorul cu combustie internă către motorul electric, iar piaţa retailului de combustibil în România va creşte în continuare.

„Cu toţii ştim că România este în urma la anumiţi indicatori, cum ar fi numărul de pasageri la numărul de maşini, parcul auto, etc. Luând în considerare că aceasta este o piaţă emergentă, credem că numărul de maşini va creşte, ceea ce va duce consumul de benzină în sus. Tehnologia evoluează şi noile maşini devin din ce în ce mai mult. Vedem că această tranziţie de la motorul cu combustie internă la motoare electrice va lua ceva timp, pentru că nu este pregătită infrastructura sau tehnologia pentru o asemenea schimbare ”, a spus el la ZF Power Summit.

Pe de altă parte, Alexey Golovin, anunţă că reţeaua de benzinării Rompetrol din România va creşte cu circa 70 de staţii în următorii trei ani, investiţia în extinderea reţelei fiind de 100 de milioane de dolari.

“Acum avem o cotă de piaţă de circa 16% pe retail. Vrem ca la orizontul anului 2021 să ajungem la 25% cotă de piaţă şi vom investi circa 100 de milioabe de dolari în construcţia de staţii noi”, a declarat Golovin, informează e-nergia.ro.

Staţiile care vor fi construite în viitor vor avea puncte de încărcare a maşinilor electrice. Reţeaua Rompetrol are în prezent 12 benzinării cu puncte de încărcare electrică. În viitor unele dintre staţii vor avea şi panouri fotovoltaice, care reduce cu până la 40% consumul de energie electrică. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide