RS-ul american vine cu patruzeci zero cai putere

Autor: Alexandru Banu 16 apr. 2018 Știri auto

 

Dacă ieşi pe stradă la ora 8 30 dimineaţa, în Bucureşti sau în orice metropolă, o să zici că e sfârşitul lumii împreună cu cel al maşinilor. Mai bine cu transportul în comun, mai bine cu bicicleta, trotineta sau chiar cu rolele sau mai bine te închizi în casă. Producătorii se încăpăţânează însă să ţină maşinile în viaţă până când se asociază în tot felul de proiecte între ei sau cu startup-uri care au mirosit la timp viitorul. Eficientizează consumul, le dau formă de suv tuturor modelelor ca să adune la un loc utilitatea şi mobilitatea, scad cilindreele ca să plăteşti impozit mai mic. Şi unii mai “umblă” la soft-uri ca să iasă basma curată. Da, producătorii fac nişte eforturi curate sau necurate ca traficul să măcar pară mai bun.

Realitatea este însă că studiile englezeşti spun că din 2025 vor mai rămâne numai 10% posesori de maşini iar alea vor fi maşini adevărate. Adică maşini de colecţie, foarte puternice, scumpe şi alte maşini dar nu precum cele pe care ni le permitem. În rest vor fi soluţii de mobilitatea, adica de la cele despre care spuneam mai sus – individuale – la cele colective ca transportul în comun inteligent – şi aici intră şi serviciile de ride-sharing care pot “livra” oameni pe rând, la adrese.

Aşa că a venit vremea ultimei maşini, credem noi. Îţi iei una acum, o ţii 8 ani şi cam aia e. Ok, poate în România va mai dura pentru că aşa durează la noi până vine civilizaţia. Întârzie vreo 100 de ani.

Ford Focus RS 20 20 (galerie foto)

Şi dacă tot luăm în calcul ultima maşină, atunci să fie o maşinărie, nu o jucărie. The american dream, care naşte-ntruna zei – cum zicea Artan de la Timpuri Noi. Kleber Silva, designer brazilian, vine cu o soluţie RS pentru Focus al IV-lea. Avem variante hatchback, break, coupe cu două uşi, sedan şi cabrio. Tot ce vrei, RS să fie. Sursele din industrie spun că noul RS ar trece cu 1-2 cai putere simbolici pragul de 400 de cai. Din acelaşi motor de 2.3 litri, patru cilindri în linie. Maşina s-ar putea să vină pentru toată puterea asta şi cu o tehnologie mild hybrid, de 48 de volţi. Focus RS ar trebui să apară undeva în 2020, după cum scrie Carscoops.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide