S-a răsuturnat căruţa cu cai în cea mai brutală liniuţă pentru maşini demente (video)

Autor: Alexandru Banu 17 apr. 2018 Știri auto
S-a răsuturnat căruţa cu cai în cea mai brutală liniuţă pentru maşini demente (video)

Am văzut liniuţe la viaţa noastră, de toate lungimile şi lăţimile. Între Dacii şi i8-uri, între Huracane şi avioane, între Panamere şi alte nenorociri de maşini pentru care caii sunt ca firele de păr de pe mână care se ridică de plăcere – nelimitate. Lumea asta a maşinilor clasice sau oldschool – dacă tot am folosit hardcore în titlu – , când pare depăşită şi expirată, vine cu un exemplu istoric de “AŞA, DA!” care ne spune că niciodată, nicio electrică, niciun mijloc de transport fără sunet şi miros de hidrocarburi, nu o să egaleze vreodată motorul cu ardere internă. Nervii ăia vocali ai pistoanelor când fac balamuc în cilindri, sunt inegalabili. Plescăitul eşapamentului de la tonele de gaze care se aglomerează toate pe o ţeavă îngustă, ăla e tot ce te face mai fericit. E probabil mai mult despre emoţia care vine din decibeli decât despre junghiul intercostal la frâna din viraj.

Aici avem încă o demonstraţie de cai putere cu nemiluita şi newtoni-metru cu găleata. Sport Auto a pus bară la bară un Mercedes AMG E63 S cu tracţiune integrală, 610 cai şi 850Nm, un Panamera Turbo S E-Hybrid cu 680 de cai şi 850Nm, M5-ul cu 600 de cai şi 750Nm şi … aici e bătaia americanului, un Cadillac CTS-V cu 650 de cai şi 850Nm. Pe foaie, Panamera ar trebui să se cam ducă şi nimeni să nu o mai ajungă. CTS-V-ul ar trebui să stea şi el cel puţin în coasta celorlalte două germane. Şi totuşi, cine spulberă pe cine? Cine trece pragul de 300 km/h şi cine nu reuşeşte asta? Şi, mai important, cine îl trece primul. Da, e o cursă cu “n” posibilităţi şi senzaţii „XXX”.

Staţi până la final să auziţi şi cum sună toţi caii, pe fiecare maşină. Spectacol, spectacol, spectacol. Apoi să ne spuneţi cât de mult iubiţi Tesla şi cât de mult benzina. Chiar şi motorina. Şi să alegeţi între motorul cu ardere internă şi cel electric. Noi nu ştim încă sigur. Ştim însă că dacă nu mănânci ciocolată în exces, trăieşti cu 5-6 ani mai mult. Renunţi la ciocolată? Hai cu pedala!

AMG Vs. Panamera, M5 şi CTSV (video)

Autor Alexandru Banu

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide