Să nu spuneţi nimic. Ce se întâmplă la Hyundai Coreea, rămâne acolo

Autor: Alexandru Banu 04 apr. 2018 Știri auto
Să nu spuneţi nimic. Ce se întâmplă la Hyundai Coreea, rămâne acolo

Şi eu, şi tu, şi ea, şi noi, dar şi voi. Toată lumea trăieşte într-o hărţuire şi cu un mare hashtag pe frunte. MeToo e una dintre cele mai puternice campanii sociale din istorie. Face scandaluri peste tot. Apar tot felul de femei care spun că la un moment dat în viaţa asta, vecinul de la scara 2 le-a ţinut uşa ca să intre în bloc, le-a spus “sunteţi foarte drăguţă în dimineaţa asta”, deci a vrut să le violeze. Unde e limita dintre compliment şi altă dorinţă? E ca sfertul de pas pe care îl are atacantul în faţa apărătorului şi e ofsaid. Unii arbitri fluieră şi se pun la adăpost, alţii lasă faza să meargă. Treaba e că dacă se termină cu gol şi a fost ofsaid, nu mai poţi repara nimic, tu, arbitrule nenorocit. Deci suntem de acord că trebuie să fii foarte atentă la complimentele vecinului şi că nu e de glumă.

O femeie cu rol executiv la Hyundai Coreea de Sud şi-a dat demisia după ce a fost acuzată că a pus presiune pe subalternele ei să se poarte un pic mai mult decât frumos cu şefii mai mari din companie. Agenţia de ştiri Yonhap spune, conform Carscoops, că o angajată Hyundai a declarat asta. Colegele ei erau rugate să vină la petreceri, să le toarne şefilor din companie băuturi în pahare şi să danseze cu ei la karaoke. Toţi şefii ăştia ar fi avut puterea să o avanseze la un moment dat pe şefa care le cerea suborodonatelor să se poarte frumos cu ei.

Hyundai a spus într-un comunicat că aceste lucruri nu reflectă viziunile şi politicile companiei şi că va lua măsuri ca să asigure echitatea la locul de muncă. Conform Autonews, citaţi tot de Carscoops, La Hyundai, în Coreea, dintre cei 298 de şefi cu putere executivă, numai trei erau femei la sfârşitul anului trecut.

Din acest motiv spuneam că e un moment bun să vă amintiţi când v-aţi complimentat ultima oară colega de birou, acum cât timp v-aţi ajutat vecina de la doi să-şi facă pana şi când aţi condus ultima oară acasă învăţătoarea după o şedinţă cu părinţii. Aveţi deja trei motive de panică.

Autor Alexandru Banu

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide