Schimbări majore la Fiat. Două modele foarte populare primesc motoare electrice, iar alte două modele dispar

Autor: Marius Vișan 04 iun. 2018 Mașini electrice
Schimbări majore la Fiat. Două modele foarte populare primesc motoare electrice, iar alte două modele dispar

Marca Fiat din Europa va fi redusă la câteva modele. Dintre cele care vor rămâne se numără Fiat 500 şi Panda, cu menţiunea că până în 2020 ele vor fi 100% electrice.

Fiat Chrysler Automobiles a confirmat adaugarea în lista de maşini a lui Giardiniera 500, şi scoaterea din gamă a lui Punto şi Tipo de pe pieţele europene.

„Locul lui Fiat pe piaţa din Europa va fi redefinit într-o zonă mai exclusivă”, a declarat directorul FCA, Sergio Marchionne, în cadrul unei conferinţe de presă care anunţa planul de afaceri al companiei. El a spus că trebuie să renunţe la unele produse care nu au succes.

Fiat 500 şi Panda sunt cele două modele din Europa „unde Fiat poate juca cel mai bine”, a spus Marchionne.

Fiat domina segmentul mini din Europa. Modelul 500 a fost anul trecut cel mai bine vândut din regiune, cu 190.389 unităţi , potrivit datelor JATO Dynamics, urmat de Panda cu vânzări de 187.682, ambele cu mult înaintea numărului 3, Volkswagen Up, care a avut vânzări de 98.929 de uniţăţi.

Fiat 500 va primi motoare electrice şi mild hybrid. 

„Planul nostru este să concentrăm marca Fiat asupra produselor care sunt capabile să acopere costul noilor tehnologii de electrificare”, a spus Marion.

500 va fi o maşina care va atrage cumpărătorii de la oraşe unde accesul cu maşinile cu combustie internă va fi restricţionat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide