Schiţe Autocar: cum ar putea arăta urmaşul lui Saab 9-3

Conform britanicilor de la Autocar, urmaşul lui Saab 9-3 va readuce în gama constructorului suedez un model hatchback, menit a concura în principal cu viitorul Audi A3.

Schiţe Autocar: cum ar putea arăta urmaşul lui Saab 9-3 Schiţe Autocar: cum ar putea arăta urmaşul lui Saab 9-3

Noua generaţie Saab 9-3 este programată să fie lansatăîn 2012, urmând a fi rebotezată Saab 93. Principalanoutate se pare că va fi introducerea unei noi versiuni decaroserie, un hatchback în 3 uşi, care va viza în principalviitoarea generaţie Audi A3.

Cei de la Autocar au realizat şi o schiţă a noului Saab 9-3, careface maşina să pară un rival foarte interesant pentru modelulgerman. Noul model suedez va fi construit pe o nouă platformă,denumită intern Phoenix Architecture, prima versiune de caroseriefiind cea sedan. Pe lângă hatchback, va mai fi propus şi uncabriolet, iar ultima versiune va fi breakul Sport Wagon.

Maşina se anunţă foarte competitivă din punct de vedere dinamic,dorindu-se un urmaş foarte serios al lui Saab 900,care a fost foarte apreciat în anii '80 ca şi comportament rutier.Prin urmare, din meniu nu vor lipsi o suspensie independentăsofisticată sau, opţional, sistemul de tracţiune integrală.

Motorizările se pare că vor continua saga turbo, dar nu vor maifi furnizate de General Motors. Până acum, cele maivehiculate ipoteze indică BMW drept sursă pentrupropulsoarele lui Saab 9-3, în vizor fiind motorul turbode 1,6 litri şi 184 CP de pe Mini Cooper S sau dieselul de 1,6litri şi 112 CP introdus recent pe Mini Countryman.

De asemenea, BMW ar urma să furnizeze şi cutia de viteze(aceeaşi de pe Mini Countryman), însă cei de la Saab nu vor înlocuisistemul de tracţiune integrală, rămânând fideli soluţiei Haldex.În privinţa cutiei de viteze automate, este de aşteptat caSaab 9-3 să fie echipată cu una cu dublu-ambreiaj, proiectcare era în dezvoltare încă de pe vremea când Saab aparţinea deGeneral Motors.