Schiţe cu viitorul BMW Seria 3 Coupe

Francezii de la L'Automobile Magazine încearcă să ne dea o idee despre cum va arăta viitorul BMW Seria 3 Coupe. Plus câteva informaţii surprinzătoare.

Schiţe cu viitorul BMW Seria 3 Coupe Schiţe cu viitorul BMW Seria 3 Coupe

Deşi BMW Seria 3 a trecut recent printr-un facelift,pasionaţii mărcii aşteaptă cu mare interes noua generaţie, caredeja este în testele dinaintea lansării. Însă noul Seria 3 nu vaapărea în showroomuri mai devreme de finalul anului 2011.

Până când vom vedea primele imagini oficiale cu noua generaţie,avem parte de multe randări. De această dată, francezii dela L'Automobile Magazine ne oferă un previewvirtual al versiunii sportive, BMW Seria 3 Coupe.

Cine se aşteaptă să rămână surprins, va trebui să se uite încurtea altor producători, deoarece BMW va continua liniasobră şi pentru noua generaţie Seria 3 Coupe. Parteafrontală se pare că va fi ceva mai mult modificată faţă de aberlinei, mizând pe mai multă agresivitate, în timp ce linialaterală va rămâne stilată.

Surprizele vor veni de sub capotă, acolo unde BMW Seria3 Coupe va primi, ca motor de intrare în gamă, un propulsor cunumai 3 cilindri. Deşi poate suna absurd, este vorbadespre un propulsor dezvoltat în colaborare cu francezii de la PSA,versiunea cea mai puternică a acestuia fiind creditată cu nu maipuţin de 170 CP.

Evident că motorul în 3 cilindri va beneficia de tehnologieturbo, va fi construit din aliaje uşoare, va avea distribuţievariabilă, iar sistemul start/stop va asigura un consum moderat.Vor fi oferite mai multe trepte de putere, însă pentru BMWSeria 3 Coupe va fi disponibilă doar cea mai puternică,pentru cei care pot renunţa la un veritabil "şase în linie" dinraţiuni de economicitate şi poluare.

În rest, BMW Seria 3 Coupe va beneficia de motoare cu 4şi cu 6 cilindri, atât pe benzină, cât şi diesel. Motorulde 2,0 litri pe benzină, cu 4 cilindri, va fi oferit într-oversiune cu o putere maximă de 245 CP, ceea ce pune în umbrăfamilia de "şase în linie" de până acum.

Motorul twin-turbo de pe 335i va fi upgradat şi va fi folosit cabază pentru noul BMW M3, urmând a înlocui V8-ul actual. Se pare cămotoul în şase cilindri va dispune de treiturbocompresoare, astfel încât va depăşi lejer putereaactualului BMW M3, în condiţiile unui consummult mai mic şi a unor emisii de CO2 mult reduse.

Prin urmare, se pare că va merita aşteptarea pentru noul BMWSeria 3 Coupe, deşi probabil vor fi destule voci care să acuzerenunţarea cu prea mare uşurinţă la valorile tradiţionale alecoupe-ului german.