Schiţe oficiale cu noul Renault Captur, crossoverul bazat pe Renault Clio?

Autor: Oraan Mărculescu 18 dec. 2012 Știri auto

În cadrul alianţei Renault-Nissan, japonezii sunt specialiştii în materie de crossovere, lucru demonstrat prin foarte bine vândutul Nissan Qashqai, precum şi prin surprinzătorul Juke.

Cei de la Renault vor acum şi ei o felie din domeniul crossoverelor, cel mai dinamic şi mai tentant pentru clienţi. Aşa încât, după ce şi-au anunţat intenţiile prin conceptul Renault Captur, la Geneva 2011, au apărut zvonuri privind un astfel de model derivat chiar din Nissan Juke.

Iată că lansarea noii generaţii Renault Clio aduce în peisaj o nouă variantă: un crossover derivat din platforma tehnică a lui Clio 4. Iar noile schiţe (se pare oficiale) apărute pe internet nu fac altceva decât să pună paie pe foc, deoarece par să fie un preview concludent pentru versiunea de serie Renault Captur.

Partea frontală beneficiază de imaginea de marcă pe care o regăsim şi pe noul Clio, în timp ce partea laterală e puţin mai înălţată, dar păstrează ideea stilistică de la baza portierelor. În schimb, portierele spate au mânere convenţionale, iar al treilea geam lateral e mult mai mare, semn că noul crossover va fi în mod clar mai spaţios decât Clio.

Noul Renault Captur se anunţă foarte interesant şi suntem curioşi dacă francezii ne vor face o surpriză plăcută la Salonul Auto Geneva 2013, măcar cu un concept mai apropiat de serie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide