Se întâmplă în România: o altă porţiune de autostradă ar putea fi demolată, chiar înainte să fie inaugurată

Autor: ProMotor 10 nov. 2015 Știri auto
Se întâmplă în România: o altă porţiune de autostradă ar putea fi demolată, chiar înainte să fie inaugurată

După anunţul privind demolarea unei porţiuni a autostrăzii Orăştie-Sibiu, o altă porţiune de autostradă din România ar putea fi demolată, informează revista Capital.

Constructorul este tot firma italiană Salini Impregilo, care a construit şi porţiunea din autostrada Orăştie-Sibiu care urmează să fie demolată.

GALERIE FOTO – Cel mai luxos ARO i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu

Surse oficiale din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi au declarat pentru Capital că o porţiune din cei 17 km de autostradă, aflaţi pe lotul 2, cuprins între Lugoj şi Deva, anunţaţi a fi daţi în folosinţă la sfârşitul acestui an, ar putea fi demolată din cauza faptului că s-a constatat folosirea materielor de slabă calitate ca şi la autostrada Orăştie-Sibiu.

„Materialele de construcţii care ar fi trebuit puse în corpul autostrăzii nu au fost găsite de experţi, dar au fost plătite de către Compania Naţională de Autostrăzi. În expertiză este precizat că trebuie demolată o anumită porţiune de autostradă pentru că s-au constatat lucruri foarte grave”,au explicat sursele citate de Capital.

A fost lansat primul serviciu de car-sharing din România

CNADNR a depus plângere penală

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a formulat o plângere penală la parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu împotriva constructorului italian Salini Impregilo, care a lucrat la tronsonul al treilea al autostrăzii Sibiu-Orăştie, unde au apărut deficienţe pe o porţiune de câteva sute de metri, care trebuie demolată şi reconstruită.

CNADNR spune că, potrivit dispoziţiilor legale şi contractuale, Salini-Impregilo este singura entitate responsabilă pentru proiectarea şi executarea lucrărilor aferente pentru acest tronson de autostradă, astfel că solicită organelor abilitate să realizeze cercetări faţă de constructor pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care înşelăciune şi efectuarea de lucrări neautorizate sau cu încălcarea condiţiilor stabilite în autorizaţie în zona drumului public.

Ce acte ai nevoie ca să-ţi închiriezi un loc de parcare în Bucureşti. Procedura pe sectoare

 Închisă la 10 luni de la inaugurare, autostrada “care stă să o ia la vale” s-a transformat în „autostrada care pluteşte”, după ce muncitorii au descoperit că apa s-a infiltrat la 8-10 metri sub autostradă, în zona kilometrului 60.

O bucată de circa 200 de metri din autostrada pe care statul a plătit 130 de milioane de euro ar urma să fie demolată şi reconstruită. 

Cum vor fi despăgubiţi proprietarii maşinilor afectate de Dieselgate: Bani şi garanţie suplimentară

Ce maşini îţi poţi cumpăra în România cu 4.000 de euro

Supercamionul lui Ceauşescu

GALERIE FOTO. Maşinile familiei Ceauşescu: într-o ţară închisă, ei aveau mereu cale liberă

VIDEO + GALERIE FOTO – Range Rover Evoque Convertible. Britanicii vor să reuşescă unde ceilalţi au eşuat

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide