SEAT Tarraco oferă două noi sisteme de asistenţă: Pre-crash şi Rollover Assist

Autor: Marius Vișan 01 oct. 2018 Știri auto

Distragerea atenţiei, viteza excesivă sau oboseala sunt doar câteva dintre principalele cauze ale accidentelor. Cei de la SEAT încearcă să rezolve din aceste probleme cu ajutorul sistemelor de asistenţă a şoferului. Noul SEAT Tarraco beneficiază de siteme precum Pre-crash şi Rollover Assist.

Subvirarea, supravirarea sau frânarea bruscă sunt câteva dintre situaţiile care activează sistemul Pre-crash la SEAT Tarraco. Automobilul însuşi detectează dacă va urma să fie implicat într-un accident şi poate reacţiona în 200 de milisecunde. În funcţie de tipul accidentului, vor fi tensionate centurile de siguranţă, vor fi activate luminile de avarie, iar trapa panoramică şi geamurile vor fi închise, pentru a se preveni proiectarea pasagerilor în afara maşinii.

Rollover Assist, disponibil pentru noul SEAT Tarraco, se activează în cazul în care se răstoarnă maşina. Atunci, automobilul iniţiază un apel de urgenţă, opreşte motorul, descuie uşile, activează luminile de avarie şi adaptează ventilaţia, printre altele.

Tehnologia şi sistemele electronice aflate la baza sistemelor de asistenţă pentru şoferi reprezintă o „revoluţionare majoră” în dezvoltarea automobilelor: „inovaţiile în domeniul siguranţei avansate au evoluat enorm,” după cum se poate vedea din integrarea senzorilor „inteligenţi” şi a modulelor de control. Datorită acestor dezvoltări, automobilele pot acum identifica cauzele accidentelor şi pot reacţiona în vederea prevenirii acestora. Şi modul de notificare a şoferilor a evoluat: semnalele luminoase sunt acum însoţite de cele acustice, de indicaţii rostite, vibraţii ale volanului şi chiar de controlul traiectoriei şi de frânarea automată, toate acestea acţionând fără intervenţia omului.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide