Sergio Marchionne răspunde zvonurilor privind fuziunea VAG-FCA

Autor: Andrei Ştirbu 30 iul. 2014 Știri auto
Sergio Marchionne răspunde zvonurilor privind fuziunea VAG-FCA

Săptămâna trecută s-a stârnit o mare tevatură în jurul subiectului FCA – VAG şi a unei posibile împreunări a celor două mari facţiuni auto. Câteva zile mai târziu – suficient de multe pentru ca lumea să devină îngrijorată – Sergio Marchionne aduce în discuţie speculaţiile făcute, menţionând (din nou) că Fiat Chrysler Automobiles nu are nicio intenţie de a se lega de Grupul Volkswagen

În cazul în care te întrebi de ce ar avea nevoie Volkswagen de Fiat & Chrysler, răspunsul cel mai bun ar fi acesta: pentru că împreună ar putea învinge Toyota, care se află în topul concernelor auto din lumea întreagă, urmate de General Motors şi de Volkswagen. 

Teoretic, ar fi un legământ care ar face bine ambelor tabere – Volkswagen ar domina lumea auto, iar FCA va putea cu mai multă uşurinţă să îndeplinească Marele Plan al lui Marchionne. Asta, desigur, dacă nu s-ar schimba nimic altceva în afară de câteva hârţoage. Iar asta nu putem să credem sub nicio formă. 

Ţinând cont de disputa aproape personală între şefii celor două concerne (pe care am menţionat-o şi aici), aproape că nici nu suntem surprinşi de răspunsul lui Marchionne. Pentru a nu lăsa loc de ambiguităţi, şi oficialii Volkswagen Group au dat acelaşi răspuns: nu există în plan nicio alăturare VAG-FCA.

O să credem asta. Deocamdată. Însă nu putem să nu avem în vedere că profitul Fiat Chrysler Automotive a scăzut cu 55% în al doilea trimestru, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi că Marele Plan FCA nu este nici pe departe unul primit cu braţele deschise de investitori. 

Surse: Automotive News, Detroit Free Press

Sursă foto: autoblog.it

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide