Sistem parental control marca Ford

Noul sistem MyKey de la Ford permite părinţilor un control mai bun asupra adolescenţilor aflaţi la volan. În principiu este vorba de o cheie care limitează anumite funcţii ale maşini.

Noul Sistem Mykey de la Ford, permite ca părintele să interzicăaccesul adolescenţilor la anumite posturi de radio, sau chiar sălimiteze viteza maximă de deplasare a maşini. Este vorba despre ocheie "personalizată" a maşini aflată în posesia adolescentului.Prin intermediul acestei chei părinţii pot să limiteze accesul laanumite posturi de radio, viteza de deplasare a maşini sau chiarvolumul maxim al radio-cd-ului. Părinţii au la dispoziţie patruvariante în ceea ce priveşte limitarea vitezei de deplasare, 105km/h, 112 km/h, 120 km/h sau 130 km/h. În plus, utilizatorulacestei chei nu va putea să declupleze sistemele de control astabilităţii şi a tracţiuni.

Atunci când este utilizată cheia "normală" toate restricţiilesunt anulate.

Graydon Reitz, responsabilul Ford pentru sisteme electonice adeclarat că prin sistemul MyKey, Ford doreşte să ofere părinţilor"linişte" adunci când copii lor sunt la volan şi practic, pot săfacă tot ceea ce vor.