Skoda lansează un SUV Coupe denumit Kodiaq GT – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 17 oct. 2018 Știri auto

După numeroase fotografii spion şi schiţe oficiale, Skoda a dezvăluit în cele din urmă imaginile cu noul Kodiaq GT destinat exclusiv pentru piaţa din China.

Descris ca primul SUV coupe Skoda, Kodiaq GT este al patrulea SUV al mărcii oferit în China. Ţara asiatică este singura ţară din lume unde vor fi disponibile toate modelele: Kamiq, Karoq, Kodiaq şi Kodiaq GT. Acesta din urmă va deveni vârful de gamă pe piaţa din China, aceasta fiind şi ţara cu cele mai multe vânzări ale companiei.

Pe baza modelului Kodiaq obişnuit, versiunea GT adoptă trasaturi de design tipice unui SUV coupe, evidenţiate prin linia înclinată a acoperişului. 

În timp ce partea frontală pare destul de similară cu cea a unui Kodiaq vândut în Europa, partea laterală, spatele şi vopseaua îi oferă o imagine diferită.

Kodiaq GT pare mai dinamic decât modelul obişnuit. Partea din spate are colţuri mai ascuţite, iar hayonul  sculptat şi cele două evacuări care înconjoară partea inferioară a barei de protecţie spate contribuie la această impresie.

Potrivit producătorului, SUV-ul este lung de 4,63 metri. Kodiaq GT vine la interior cu „materiale de înaltă calitate”, plus Virtual Cockpit încă din standard. Caracteristicile de conectivitate mai includ Wi-Fi, MirrorLink şi Apple CarPlay.

Gama de motoare este compusă din două unităţi pe benzină turbo 2.0 TSI cu 183 CP şi 217 CP. Primul este oferit cu tracţiune faţă, în timp ce acesta din urmă vine cu AWD şi cu o transmisie DSG cu şapte trepte ca dotare standard.

Din punct de vedere al siguranţei, Kodiaq GT oferă asistenţă frontală şi control adaptiv de croazieră, precum şi funcţia Blind Spot Detect.

Noul SUV va avea lansarea oficială la Salonul Auto de la Guangzhou, în perioada 16-25 noiembrie.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide