Skoda vrea un SUV de 7 locuri, numit Bigfoot?

Nu-i aşa că Skoda Yeti vi se părea cam mică? Mai ales în condiţiile în care majoritatea producătorilor oferă SUV-uri medii care oferă până la 7 locuri. S-ar putea ca producătorul ceh să intre şi el în acest club, prin Skoda Bigfoot.

Skoda vrea un SUV de 7 locuri, numit Bigfoot? Skoda vrea un SUV de 7 locuri, numit Bigfoot?

Mitsubishi Outlander este, probabil, cel mai bun exemplu pentruSUV-urile compacte-medii care oferă până la 7 locuri. Iar exemplulacesta a început să fie luat de aproape toţi producătorii care auşi SUV-uri din această categorie în ofertă.

Este şi cazul grupului Volkswagen, care se pare că va băga laînaintare un nou SUV Skoda, un frate mai mare allui Yeti, care ar putea să se numeascăSkoda Bigfoot, după cum sugerează cei de la Autointernationaal.

Noul SUV cu 7 locuri al cehilor ar urma să fie dezvoltat peplatforma tehnică a lui VW Tiguan, iar lungimea maşinii ar urma să fie de 4,65metri (adică la acelaşi nivel cu Mitsubishi Outlander sauHyundai Santa Fe, două dintre cele mai de succes SUV-uri mediicu 7 locuri).

Noul Bigfoot urmează să beneficieze de un design maiagresiv şi mai musculos, dar şi de capacităţi de trecere superioarelui Yeti. De asemenea, motorizările vor miza pe putere, îndiscuţii fiind adoptarea unui 2.0 TDI de peste 200 CP, dar şi amotorului turbo pe benzină 2.0 TFSI de 211 CP. Motorul de bază separe că va fi un 1.4 TSI de 150 CP, iar tracţiunea integrală4MOTION va fi standard.

Skoda Bigfoot ar urma să apară cel mai devreme în2013, iar, prin acest model, cehii nutresc speranţa că vorreuşi să facă furori pe pieţe precum Rusia, China sau chiarIndia.