Şoferii STB, nemulţumiţi de autobuzele turceşti. Au probele tehnice încă din prima zi de folosire

Autor: Marius Vișan 03 dec. 2018 Știri auto

Noile autobuze Otokar le dau mari bătăi de cap şoferilor de la Societatea de Transport Bucuresti (STB), relatează Digi24. Deşi intrate în folosinţă de două zile, şoferii deja se plâng că ba nu pornesc motoarele, ba îngheaţă de frig în cabine sau că autobuzele noi nu respectă comenzile.

Public, şoferii au interdicţie de la conducerea STB să detalieze subiectul, însă unii sindicalişti sfidează directiva şi atrag atenţia în special asupra… mentenanţei noilor autobuze. În loc să fie asigurată de compania turcă vreme de opt ani, aşa cum a anunţat Primăria Capitalei în vară, defecţiunile sunt reparate de angajaţii STB.

Sursă foto: Facebook / Ciprian Ciucu

„În condiţiile în care firma Otokar asigură mentenanţa, de ce sunt întreţinute de personalul STB, fost RATB? Sunt remediate de către salariaţii Societăţii de Transport Bucureşti”, spune Mihai Trancă, lider sindical STB.

Societatea de Transport Bucureşti susţine că toate cele 30 de autobuze noi sunt funcţionale, iar unele probleme semnalate în mediul online, precum temperatura din interior, sunt cauzate şi de şoferii care încă nu sunt familiarizaţi cu noile mijloace de transport.

La rândul lor, reprezentanţii OTOKAR transmit, printr-un comunicat, că autobuzele sunt conforme cu documentaţia din procedura de atribuire şi îndeplinesc toate standardele europene şi internaţionale.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide