Spionat: GAC X-Power, SUV chinezesc pentru Shanghai 2011

GAC este prescurtarea de la Guaungzhou Auto Corp, producător chinez care se va prezenta la Salonul Auto Shanghai 2011 cu un model total nou, crossoverul X-Power, realizat pe platforma tehnică a defunctei Alfa Romeo 166. Ce ziceţi?

Spionat: GAC X-Power, SUV chinezesc pentru Shanghai 2011 Spionat: GAC X-Power, SUV chinezesc pentru Shanghai 2011

Chinezii nu strâmbă din nas când vine vorba de reciclare. Celpuţin în ce priveşte reciclarea platformelor tehnice -firma GAC (Guaungzhou Auto Corp) a cumpărat drepturile deutilizare a modelului Alfa Romeo 166, care nu se mai vindeîn Europa de ceva vreme.

Cu ocazia Salonului Auto Geneva 2011, GAC urmează să prezinteun model crossover bazat pe platforma tehnică a berlineiitaliene şi care va purta denumirea X-Power. Noul model afost prefigurat deja de un concept, modelul de serie anunţându-sechiar echilibrat şi fără "pretenţii" de copiator, cum ne-auobişnuit până acum chinezii.

GAC X-Power are un puternic stil dinamic şi,chiar dacă dimensiunile nu le cunoaştem încă, maşina se anunţă uncompetitor interesant în domeniul SUV-urilor şi crossoverelor declasă medie şi compactă. Motorizarea va fi tot de origine italiană,fiind vorba despre un propulsor în patru cilindri de 2,0 litri, acărui putere nu a fost comunicată încă.

Nici despre transmisie sau tipul de tracţiune nu cunoaştemdetalii, dar se ştie că maşina va apărea în showroom-uriledin China chiar din toamna acestui an.