Spionat: imagini din broşura oficială Mercedes-Benz S-Class

Mai e foarte puţin timp până la inaugurarea oficială a noii generaţii Mercedes-Benz S-Class, însă broşura noii limuzine deja a fost ”spionată”, aşa încât suntem în măsură să vă prezentăm primele imagini reale ale limuzinei germane.

După ce ne-am făcut o idee destul de serioasă despre ce ne aşteaptă de la noua generaţie Mercedes-Benz S-Class, pe de o parte datorită imaginilor şi contactului direct cu interiorul maşinii, pe de altă parte graţie machetei 1:18 apărută recent pe internet, iată că noul S-Class ni se arată în primele imagini oficiale.

Nu vorbim de imagini de presă, ci de broşura oficială, care a intrat pe mâna unor ”binevoitori” de pe forumul German Car Forum, care au scanat-o şi au pus-o la dispoziţia publicului mare.

Faţă de machetă, imaginile din broşură ne relevă detaliile de design ale maşinii mult mai bine, aşa încât putem spune că, în comparaţie cu limuzinele de acest calibru, atât cele germane (Audi A8 sau BMW Seria 7), cât şi de altă sorginte (Lexus LS sau Jaguar XJ), noul S-Class promite să rămână un etalon şi ca aspect.

Broşura ne mai relevă şi detalii tehnice, din care rezultă că vorbim de o maşină doar ceva mai mare decât precedenta generaţie: noul S-Class are o lungime de 5.116 mm în varianta normală, respectiv de 5.246 metri în varianta cu ampatament alungit, ceea ce înseamnă un plus de numai 2 cm. Ampatamentul este acelaşi ca înainte: 3.035 mm în varianta normală, respectiv 3.165 în varianta lungă.

Pentru început, S-Class va fi oferit cu trei variante de motorizare, toate respectând norma de poluare Euro 6: S 350 BlueTEC (3.0 V6 diesel, 258 CP, 620 Nm), S 500 (4.7 V8 benzină, 455 CP, 700 Nm), dar şi o versiune hibridă S 400 HYBRID (306 CP, 370 Nm şi un consum mediu de numai 6,3 litri/100 km.

Mai multe imagini şi detalii cu noul Mercedes-Benz S-Class vom afla începând cu data de 15 mai, când noul S-Class va fi inaugurat oficial în cadrul unui eveniment special.