Startech aduce la Essen propriul Evoque

Autor: Gabriel Grosoiu 28 nov. 2011 Știri auto

Range Rover Evoque este o maşină foarte funky, dar nu toată lumea este convinsă de acest lucru. Cel puţin tunerii de la Startech, o divizie a binecunoscutului tuner german Brabus, specializat în „maltratarea” automobilelor Mercedes-Benz.

Dezvăluit acum puţin timp la Salonul Auto Dubai, Range Rover-ul Evoque în interpretarea Startech a călcat în Europa şi la Salonul de Tuning de la Essen, Germania, unde şi-a va etalat noile însuşiri care îi vor spori considerabil doza de şarm.

Tunerii s-au axat pe trăsăturile on-road ale maşinii, pe care oricum britanicii le-au plasat înaintea capacităţilor în teren accidentat, pe scara ierarhică a atuurilor modelului. Setul de modificări propus de Startech pentru Range Rover este valabil atât pentru versiunea în cinci uşi, cât şi pentru coupe.

Aşadar, avem la dispoziţie un set nou de jante, cu dimensiuni ce variază între 20 şi 22 de inchi. Splitter-ul nou se va potrivi cu garda la sol coborâtă cu 30 mm, iar eleronul va amplifica prezenţa scenică a maşinii, la partea din spate. Dar nu numai exteriorul a beneficiat de programul de tuning.

Nici interiorul nu va mai fi la fel, după ce Startech a dat un tur de orizont pe acolo. Volanul sport este nou, la fel ca şi pedalierul din aluminiu, preum şi spaţiul destinat piciorului stâng. Habitaclul a primit o porţie suplimentară de aluminiu, Alcantara şi fibră de carbon, pentru un efect dramatic substanţial.

Motorul asupra căruia Startech îşi va orienta atenţia este unitatea 2.0 SI4 pe benzină, care produce în versiunea de serie 240 CP. Se aşteaptă introducerea unui kit de putere pentru aceasta, dar Startech nu a divulgat nimic din datele tehnice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide