Statul American California testează Mitsubishi i-MiEV

Mitsubishi i-MiEV a ajuns în California şi va fi testat de guverantorul Arnold Schwarzenegger şi de oficialii statului California pentru un posibil uz în viitorul apropiat.

Statul American California testează Mitsubishi i-MiEV Statul American California testează Mitsubishi i-MiEV

Reprezentanţa Mitsubishi Motors din America de Nord va daspre folosinţă două automobile Mitsubishi i-MiEV, StatuluiAmerican California pentru evaluarea acestora în flota de teste.Această decizie a venit in urma interesului arătat de către BiroulGuvernatorului şi Departamentul de Servicii Generale din statulCalifornia de a include automobile electrice cu emisii poluantezero, cum este modelul i-MiEV, în flota de vehicule a statuluiCalifornia.

În timpul conferinţei de presă, GuvernatoruluiSchwarzenegger i s-a prezentat modelul Mitsubishi i-MiEV, timp încare acesta s-a familiarizat cu comenzile automobilului.El le-a explicat ziariştilor că automobilele electrice suntnecesare pentru a susţine un sistem de transport nepoluant înStatul California.

Prin această oportunitate, comitetele din Legislatura StatuluiCalifornia vor câştiga experienţă astfel încât să propunăconstrucţia unei infrastructuri pentru automobilele electrice.

Mitsubishi i-MiEV este comercializat în Japonia din luna iulie aanului 2009. Este un automobil eficient, propulsat de un motorelectric şi poate transporta patru adulţi. Bateriile pot fiîncărcate de la o priză normală.

Statul California va evalua modele i-MiEV în specificaţiejaponeză cu volan pe partea dreaptă. Mitsubishi Motors plănuieşteintroducerea unui model electric pentru piaţa americană în2011.