STI şi EVO trec la diesel

Subaru Impreza STI şi Mitsubishi Lancer Evo vor trece odată cu noile generaţii la motorizări diesel şi chiar hibride. Adio turbo-benzină.

STI şi EVO trec la diesel STI şi EVO trec la diesel

Potrivit celor de la Autocar, cele două modele emblematice, Subaru ImprezaSTI şi Mitsubishi Lancer Evo, se apropie de un final de carierăglorios. Asta pentru că se va renunţa la reţeta clasică de pânăacum. Mitsubishi urmează să adopte soluţia unui motordiesel cuplat la un sistem hibrid, care vor aduce împreunăemisiile de CO2 sub 200 g/km.

Zvonul este destul de neverosimil, mai ales dacă ne gândim, căîn această situaţie, Mitsubishi ar avea probleme cu vânzările pepieţe precum SUA şi Japonia unde dieselul nu este deloc apreciat,mai ales în ultima. Să nu mai amintim şi de ruptura completă cusporturile cu motor. Cu toate acestea, graţie transmisieiintegrale, noul Mitsubishi Lancer Evo va putea să atingă100 km/h în mai puţin de 5 secunde.

Cât despre Impreza STI, Subaru are de gând să treacă peo versiune diesel, una derivată din actualul 2.0 boxer.Surse au precizat de asemenea pentru Autocar, că Subaru are de gândsă-şi micşoreze şi el cilindreea, urmând să ofere un motor de 1,5litri supraalimentat. Dacă toate aceste zvonuri se vor transpune înrealitate, rămâne de văzut, însă aspectul ecologic pare să devinătot mai puternic.