Studiu: bărbaţii sunt mai predisuşi la accidente vara

Conform unui studiu al unei companii de asigurări, femeile se fac vinovate pentru multe dintre accidentele auto produse de bărbaţi vara. De ce? Păi... din cauza modei!

Studiu: bărbaţii sunt mai predisuşi la accidente vara Studiu: bărbaţii sunt mai predisuşi la accidente vara

Ce legătură are moda cu accidentele rutiere? Ei bine, dacăvorbim de sezonul estival, este suficient să ne gândim că femeileîncep să poarte chestii foarte scurte şi sexy. Ceea ce,bineînţeles, suscită imediat interesul bărbaţilor. Pardon, maicorect spus este că acest lucru distrage atenţia bărbaţilorde la condus.

Compania de asigurări Sheila's Wheels se adresează în primulrând femeilor. Deci nu e de mirare că a făcut un studiu, în urmacăruia a concluzionat că, pe timpul verii, numărulaccidentelor provocate de bărbaţi creşte cu 16,4%. Maiprecis, în ultimii cinci ani, un sfert dintre şoferii bărbaţi auavut un accident sau au evitat la mustaţă unul pentru că s-auconcentrat mai mult asupra ţinutelor lejere feminine.

În 2009, 29% dintre bărbaţi au declarat că fustelescurte şi decolteurile generoase s-au numărat printre principaliifactori de distragere a atenţiei la volan vara. Deci,stimaţi şoferi, ce ne facem: le interzicem fetelor să umbledespuiate în sezonul estival sau lăsăm maşinile în parcare?