Studiu: Siguranţa închiderilor Keyless

Foarte mulţi dintre noi considerăm că sistemul de deschidere / închidere Keyless este unul suficient de sigur însă o echipă de cercetători ne demonstrează că ne înşelăm amarnic.

Studiu: Siguranţa închiderilor Keyless Studiu: Siguranţa închiderilor Keyless

Un grup de cercetători din Elveţia vor demonstra, la SimpozionulNetwork and Distributed System Security din San Diago, cât desimplu se poate deschide şi porni o maşină care beneficiază desistemul Keyless fără a folosi cheia maşinii. Una din metodele pecare le vor prezenta presupune "cumpărături" în valoare de numai100 de dolari.

"Sistemul" are două antene şi este nevoie de doi oameni pentrua-l utiliza. Unul dintre cei doi stă lângă maşina care se doreşte afi deschisă şi pornită. Cel de-al doilea, îl urmăreşte peproprietarul maşinii şi când se apropie, la mai puţin de opt metri,antena captează semnalul şi protocoalele emise de cheie şi sunttransmise, mai departe, celeilalte antene aflate chiar lângămaşină. Astfel, maşina va considera că cheia se află în apropiereşi permite deschiderea uşilor.

Cercetătorii au testat metoda de deschidere a uşilor pe 10modele diferite, reuşind să le pornească pe toate.

Profesorul Tadayoshi Kohno de la Universitatea din Washington,împreună cu alţi cercetători, lucrează la securizarea sistemulKeyless astfel încât asemenea atacuri să fie imposibile sau foartegreu de dus la bun sfârşit.