Sunaţi la 112, să vină poliţia şi să rezolve treaba!

Autor: Alexandru Banu 02 oct. 2017 Știri auto
Sunaţi la 112, să vină poliţia şi să rezolve treaba!

Regula străzii şi a bunului-simţ spune că 10 km/h peste viteza regulamentară ar trebui să fie suficienţi ca să simţi şi fiorul vitezei şi ca nu te supui legii ca ultimul tocilar. Poţi să te şi dai un pic mare dacă ai o EA în dreapta, să faci pe viteazul şi pe nelegiuitul. Acum, când te opreşti la mult mai mult peste, începe să te doară şi bunzunariul, şi viaţa. Şi devii un pericol atât pentru cei din maşină, cât şi pentru cei de pe lângă – fie pasageri în alte maşini, fie pietoni.

A1 – celebra Autostradă Neterminată – începe să fie din nou în plin sezon acum toamna, iar atunci probabil că eşti şi mai tentat să-i dai pedală când prinzi liber în faţa ochilor. Pericolul rămâne însă indiferent de gradul de aglomeraţie sau de vizibilitate. Cum spuneam, A1 a devenit noua probă de viteză, un fel de Nurburgring românesc. Hai că – vara – când vine toată provincia pe A2 cu ochelari de soare şi bemveuri, mai înţelegem să existe o proporţie mai mare de imbecili pe suta de mii de şoferi. Însă vitejiile astea în plină toamnă, ni se par un fel de dat de gol şi de provocare a poliţiei. Poliţia Română a reacţionat şi le-a făcut bucuria de a fi prinşi la drumul mare. A amendat 77 de şoferi care au zburdat peste viteza legală. Din toţi ăştia, 24 au avut între 180 şi 215. Pe porţiunea Deva Nădlac a fost înregistrat şi recordman-ul săptămânii, cu 215 km/h. Culmea, dar şoferul nu era român, ci bulgar. Nici A2 nu a pierdut concurenţa vitezei, cu doi şoferi care au avut între 180 şi 190 km/h. Toţi conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei şi le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

De asemenea, poliţiştii au depistat, pe autostrada A3 Turda-Borş, 2 conducători auto începători, în vârstă de 19, respectiv 24 de ani, care conduceau cu vitezele de 187 km/h, respectiv 170 km/h.

Poliţia Română reaminteşte la finalul comunicatului de presă official că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide