Suzuki Jimny fabricat în Brazilia oferă cel mai complex pachet offroad de serie

Autor: Adrian Mihălţianu 20 mai 2014 Știri auto

Lansat în 1998 ca urmaş modern al reputatului Samurai, Suzuki Jimny a fost produs până acum în peste 2,5 milioane de exemplare, iar momentul înlocuirii cu un urmaş nu pare să fie prea apropiat – deşi anul trecut a fost prezentat un potenţial înlocuitor, prin conceptul X-Lander.

Până una-alta, Jimny continuă să fie produs nu doar în Japonia, ci şi în Brazilia. Unde am putea spune că inginerii Suzuki îşi permit nişte extravaganţe pe care cei de aici, din Europa, le invidiem din plin (recunosc, aş vrea ca Jimny-ul meu să arate la fel…).

În limbajul amatorilor de aventură, Jimny se traduce prin ”te duc oriunde vrei”

Este vorba despre nişte niveluri de echipare speciale, care presupun accesorizarea maşinii cu unele elemente pe care, de obicei, cei interesaţi le găsesc doar aftermarket. Adică echipările 4SPORT şi 4WORK presupun un grad de preparare al maşinii peste aşteptări, Jimny devenind şi mai capabil în offroad.

Jimny 4SPORT presupune spoilere faţă şi spate complet noi, în bara faţă fiind integrate spoturi de ceaţă, dar şi noi bosaje ale roţilor (fendere). La care mai adăugăm snorkel-ul şi ineditele trepte din spatele portierelor, precum şi cârligul faţă. Nivelul superior 4WORK este gândit pentru a satisface necesităţile firmelor, oferind standard interior lavabil şi un grad de accesorizare mai amplu.

Jimny 4SPORT este singura maşină offroad de serie care beneficiază standard de cârlig frontal

Ca preţ de bază, cel mai ieftin Jimny produs în Brazilia porneşte de la 58.990 R$ (19.528 euro), ceea ce e cu 4.000 R$ (1324 euro) mai mult decât cel mai ieftin Duster (e adevărat, vorbim de Duster 4×2). În ce priveşte varianta Jimny 4SPORT, foarte competentă în offroad, aceasta costă 64.990 R$ (21.514 euro), mai puţin decât cei 69.990 R$ (23.170 euro) reclamaţi de cel mai accesibil Duster 4×4 (cu motorul pe benzină de 2,0 litri).

Nu îmi rămâne decât să sper că exemplul brazilienilor va fi luat şi de Suzuki Europa, care, pentru a păstra atractivitatea lui Jimny, ar trebui să ofere astfel de pachete de personalizare dedicate offroad-ului. Pentru că Jimny nu e altceva decât cel mai mic offroader serios din lume. Şi merită un look pe măsură.

Ar fi trebuit de mult să iasă la pensie. Dar rămâne o propunere unică pe piaţă

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide