Tata direcţionează Jaguar şi Land Rover către China

Jaguar şi Land Rover, două dintre mărcile de tradiţie îşi vor pierde alura aristocratico-britanică în favoarea eficienţei urmând să fie produse şi în China.

Tata  direcţionează Jaguar şi Land Rover către China Tata direcţionează Jaguar şi Land Rover către China

Jaguar şi Land Rover sunt mărci care îşi produc automobileledoar în Marea Britanie şi se mândreau cu acest lucru, dar se parecă economia de piaţă forţează compania aflată în proprietatea Tatasă se orienteze şi spre alte orizonturi pentru a produce automobilenoi. Mai exact CEO-ul TataMotors, germanul Carl-Peter Forster a anunţat că într-unviitor apropiat compania va produce automobile şi înChina, fiind planificată o producţie totală de 40.000unităţi.

Vestea vine pefondul anunţului de închidere a două dintre uzinele din MareaBritanie, cea Land Rover din Solihull şi Jaguar în CastleBromwich. Nu doarraţionamentele de eficienţă a producţiei sunt luate în calculatunci când se vorbeşte de externalizare, dar şi cele ale canalelorde distribuţie. China a devenit în ultima vreme o piaţă totmai tentantă pentru JLR, anul trecut vânzările Land Rover crescândcu 55%, iar cele Jaguar cu 38%. În acest caz producţia înacea ţară devine mai logică decât importul din Marea Britanie. Darcentrul de operaţiuni la Jaguar şi Land Rover va rămâne MareaBritanie, asigură surse din cadrul companiei.

Anul trecutJaguar Land Rover a concediat 2.500 din cei 14.000 de angajaţi şiForster spune printre rânduri că vor mai fi şi alte disponibilizăripentru a eficientiza producţia." Nu vrem neapărat să disponibilizăm oameni, vrem să creştemcompania şi să oferim locuride muncă. Trebuie însă să facem din Jaguar Land Rover o afacere robustă şiflexibilă şi, deşi ne vomproteja angajaţii, nici un loc de muncă nu este garantat."adeclarat Forster pentru Daily Mail.