Tata Motors anunţă pierderi de 3,8 miliarde dolari la Jaguar Land Rover

Autor: Alex Ciutacu 08 feb. 2019 Știri auto
Tata Motors anunţă pierderi de 3,8 miliarde dolari la Jaguar Land Rover

Tata Motors a raportat al treilea trimestru consecutiv de pierderi în contextul în care diviza de lux Jaguar Land Rover Automotive a înregistrat o lovitură de 3,9 miliarde dolari – generată în principal de provocările pieţei din China, potrivit Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

Pierderile nete pentru T4 s-au situat la 3,9 milairde dolari, transmite compania, în contextul în care cererea pentru maşinile diesel a scăzut, iar riscurile generate de Brexit s-au agravat. Analiştii estimau totuşi un profit de circa 107 milioane dolari.

Vânzările diesel reprezintă puţin sub 90% din vânzările totale ale Jaguar în Europa, într-un moment în care consumatorii aleg din ce în ce mai mult opţiuni prietenoase pentru mediu.

Până în 2020, peste jumătate din vânzările de maşini noi şi o treime din flota totală a planetei – adică 559 milioane vehicule – vor fi electrice, potrivit estimărilor Bloomberg.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide