Tata Nano vine în Europa în 2012

Tata Nano, modelul destinat indienilor care s-au săturat să cadă de pe scuter pe străzile din Mumbai, va ajunge în Europa de abia în 2012, sub forma unei generaţii revizuite, capabilă să îi mulţumească şi pe europeni.

Tata Nano vine în Europa în 2012 Tata Nano vine în Europa în 2012
Patru ani vor mai avea de aşteptat potenţialii clienţi ai citadinei indiene, până când modelul va ajunge şi pe şoselele din Europa, conform  unor surse din cadrul Tata. Pentru că modelul actual nu va îndeplini normele de poluare şi siguranţă, inginerii indieni mizează pe o a doua generaţie, cu dată de lansare 2012, cu care să abordeze pieţele vestice.

Tata Nano, varianta 2012, se va alinia la normele de poluare Euro 5 şi va trece testele la impact, declară încrezători cei de la Tata. Pieţele vizate pentru expansiunea din 2012 vor fi cele din Europa Estică, fiind puţin probabil ca în Europa Vestică chiar să existe o nevoie reală pentru un model atât de ieftin.

Iniţial, micul Tata va fi destinat pieţelor din  Asia de Sud-Est, America Latină şi Africa. Planul de producţie pentru primul an prevede asamblarea a 250.000 de exemplare.