TDI bi-turbo pentru Volkswagen Passat 2014

Autor: Gabriel Grosoiu 29 mart. 2012 Știri auto
TDI bi-turbo pentru Volkswagen Passat 2014

Viitoarea generaţie de Volkswagen Passat suscită interesul fanilor producătorului din Volfsburg, dar nu numai. După ce am aflat cu toţii că următorul Passat va fi asamblat pe platforma tehnică MQB, de care proaspătul Audi A3 beneficiază deja, noi detalii cu privire la motorizările berlinei ies la iveală.

Noul Passat, ce va fi prezentat cel mai probabil în 2014, va oferi motoare pe benzină de 1.4, 1.8 şi 2,0 litri, cu puteri cuprinse între 130 şi 250 CP. La capitolul diesel, însă, marea surpriză pregătită de germani ar putea fi un TDI bi-turbo, a cărui putere să se cifreze la 170 CP. De asemenea, nu este exclus ca sub capota viitoarei generaţii să fie adaptate şi propulsoare hibride şi chiar electrice.

Autonomia obţinută doar cu motorul electric, estimată în cazul tipurilor de motorizări hibride, ar putea ajunge la 50 km. Mai mult, se pare că vedeta viitoarei game va fi CC-ul, care a renunţat deja la numele Passat, încă de la faceliftul prezentat de curând. Acesta va urca în ierarhie şi va ajunge mai aproape de Phaeton, ceea ce va deschide drumul pentru variante coupe şi cabriolet. Câte din aceste idei vor prinde viaţă, urmează să vedem din 2014.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide