Tesla estimează vânzări record pentru modelul S

Autor: Laurenţiu Florescu 14 mai 2012 Știri auto
Tesla estimează vânzări record pentru modelul S

Tesla a adunat datorii de sute de milioane de dolari în ultimii ani şi unii „cârcotaşi” deja vedeau constructorul american intrând în faliment. Tesla a anunţat recent că modelul S se va lansa cel mai probabil mai devreme decât se preconiza (fără a da o dată exactă) şi că la sfârşitul anului va începe să ramburseze o parte din datoriile acumulate în ultimii ani.

Oficialii Tesla susţin că modelul S va avea vânzări peste aşteptările lor şi va deveni rapid cel mai vândut model al producătorului american, depăşind modelul Roadster. Una dintre cele mai mari probleme ale unui vehicul electric este autonomia foarte mică, dar constructorul din Silicon Valley anunţă cifre uimitoare pentru Tesla S. Modelul S poate parcurge, după spusele oficialilor, între 400 şi 500 km cu o singură încărcare a bateriilor la o viteză cuprinsă între 80 şi 120 km/h. Mai mult decât atât, constructorul american susţine că Tesla S poate parcurge o distanţă de pănă la 650 km cu o singură încărcare adoptând un stil de condus ecologic şi va oferi un premiu pentru primul şofer care reuşeşte acest lucru.

Tesla anunţă aceste performanţe pentru modelul echipat cu un set de baterii ce produce 85 kW/h. Producătorul american va pune la dispoziţia viitorilor clienţi şi alte surse de energie electrică, de 60 şi 40 kW/h, acestea fiind mai ieftine. Nu se ştie data exactă a lansării modelului S, dar oficialii Tesla susţin că acest model va revoluţiona automobilul electric oferind performanţe uimitoare şi emisii de CO2 egale cu zero.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide