Tesla Supercharger: reţeaua care oferă curent gratuit

Autor: Iulian Dnistran 26 sept. 2012 Știri auto

Tesla, producătorul auto american cunoscut pentru maşinile sale electrice, a dezvăluit o reţea de încărcare pentru vehiculele cu baterii, denumită Supercharger.

Deocamdată există doar şase staţii în reţea, însă cei de la Tesla au spus că vor să extindă numărul lor astfel încât să acopere rutele intens circulate din Statele Unite ale Americii în cursul anului viitor şi să ajungă la 100 de staţii până în 2015. În Europa şi Japonia, reţeaua Supercharger va ajunge în a doua jumătate a lui 2013.

Una dintre particularităţile acestei reţele este că orice posesor al unui Tesla Model S îşi va putea încărca maşina gratuit, oricând, pe o perioadă de timp nelimitată.

Mai mult, după o încărcare de 30 de minute, un Tesla Model S cu baterie de 85 kWh va putea parcurge o distanţă de 240 de kilometri, spre deosebire de încărcarea timp de jumătate de oră la o priză industrială care ar da o autonomie de aproximativ 50 de kilometri.

În plus, pentru că staţiile de încărcare au panouri solare, Tesla susţine că va câştiga bani, în loc să-i piardă pentru că diferenţa dintre energia electrică produsă şi cea consumată de maşini va fi vândută în reţeaua convenţională de curent electric.

Iar Tesla are nevoie de profit, pentru că până în prezent au fost construite doar 255 de exemplare ale maşinii electrice Model S şi doar 132 au fost vândute. Asta înseamnă că  firma americană nu şi-a atins scopul de a construi 400 de maşini pe săptămână. Din acest motiv, profitul estimat pentru acest an a scăzut cu aproape 200 de milioane de dolari, în timp ce cheltuielile vor fi de peste 400 de milioane de dolari. Pentru a recupera din pierderi, Tesla a scos la vânzare în jur de 5 milioane de acţiuni la bursă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide