Test extrem. BMW a reprodus pentru noul X5 virajele de la Monza pe nisipul din Sahara – VIDEO

Autor: Marius Vișan 19 nov. 2018 Știri auto

Pentru lansarea noului BMW X5, BMW Italia a reprodus virajele de la Monza pe nisipul secular de la Sahara. Circuitul istoric de la Monza a fost reprodus la Merzouga, într-una din cele mai deşertice zone ale Marocului: un traseu de 5,793 kilometri iese în evidenţă prin nisipul şi pietrele Saharei. 

Timp de două săptămâni, peste 50 de oameni – inclusiv ingineri, topografi, tehnicieni, lucrători şi piloţi – au lucrat şi au contribuit la realizarea acestui proiect. A fost nevoie de patru zile de studiu şi pregătire, cu topografi, ingineri şi arhitecţi, cu opt posturi de design topografic şi simulare.

Timp de nouă zile, patru buldozere şi patru camioane au mutat 24 de metri cubi la un moment dat pentru a pregăti solul şi pentru a îndepărta nisipul în exces, în timp ce două gredere şi două compactoare au definit şi au compactat pista. Peste 3.500 de metri cubi de sol au fost mutaţi pentru a da naştere circuitului off-road.

O muncă monumentală care a culminat cu o provocare fără precedent: noul BMW X5, după ce a traversat Europa într-o călătorie în etape, a ajuns la circuitul „Monza, Sahara” în deşertul marocan impenetrabil unde, printre dune şi stânci, a provocat unul dintre cele mai ostile terenuri de pe planetă şi s-a confruntat cu Lesmo, Ascari şi Parabolica, dând dovada calităţilor sale off-road, datorită noului pachet xOffroad, care îşi face debutul odată cu acest model.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide