Testul imposibil pentru adulţi şi extrem de uşor pentru copii – VIDEO

Autor: ProSport 24 aug. 2017 Știri auto

National Geographic îşi promovează emisiunea „Brain Games” (Jocurile creierului) cu un puzzle destinat copiilor de sub 10 ani, dar care le pune probleme şi multor adulţi.

E un test de logică folosit în general în Marea Britanie în clasele primare, iar majoritatea elevilor răspund corect. Nu se întâmplă la fel şi în cazul adulţilor.

În imagine apare un autobuz galben cu geamuri identice, fiind dificil să realizezi care e faţa autobuzului şi care e spatele.

Răspunsul devine însă extrem de simplu când îşi dai seama că uşile autobuzului sunt, în mod evident, pe cealaltă parte, deci autobuzul e îndreptat cu faţa spre stânga.

Pentru ţările în care se circulă pe partea stângă, cum se întâmplă de exemplu în Marea Britanie, răspunsul corect e dreapta.

Conform The Sun, peste 80% dintre copiii de sub 10 ani răspund corect la întrebare, procentul fiind însă mai mic odată cu înaintarea în vârstă. Conform unui studiu realizat de Colegiul Birkbeck al Universităţii din Londra copiii de sub 12 ani percep informaţia vizuală diferit de adulţi

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide