Timpul pe Nurburgring al lui BMW M3 GTS

BMW M3 GTS a fost neoficial numit noul M3 CSL, dar modelul apărut la începutul anilor 2000 se ţine foarte bine şi M3 GTS nu a reuşit să îmbunătăţească prea mult timpul pe Nurburgring.

Timpul pe Nurburgring al lui BMW M3 GTS Timpul pe Nurburgring al lui BMW M3 GTS

BMW M3 GTS este versiunea supremă a actualei generaţii M3, darse pare că raportat la alteversiuni supreme din alte timpuri nu este chiar aşa deimpresionantă. Evident termenul de comparaţie cel este M3 CSL, unbolid serie limitată apărut în 2003. Ambele versiuni mizează pegreutate redusă şi pe un plus de putere în jurul a 20 CP.

BMW M3 CSL 2003

Proba de foc afost circuitul Nurburgring, iar cei care au făcut testele sunt ceide la Sport Auto. AstfelBMW M3 GTS a reuşit săparcurgă "infernul verde" în 7minute şi 48 de secunde. Acest timp este cu 2 secunde mai slab decât al unuiLamborghini Gallardo Superleggera, respectiv cu o secundă faţă de Ferrari 599 GTB Fiorano,conform m3post.com

Raportat însă labarometrul propriu, timpul lui GTS nu pare deloc impresionant,fiind cu doar 2 secunde mai bun decât cel al lui BMW M3 CSL obţinut tocmai în2003. Atunci într-un test tot marca Sport Auto, cu pilotul Horstvon Saurma la volan, CSL a uimit pe toată lumea parcurgând în 7minute şi 50 de secunde Ring-ul. M3 CSL are 360 CP şi cântăreşte 1.385 kg, în timp ce GTSdezvoltă 444 CP la o masă de 1.465 kg, deci erau de aşteptat cifremai bune. Faţă de un BMW M3 standard actuala generaţie, GTS a fostmai rapid cu 17 secunde, ceea ce este totuşiimpresionant.