Toate imaginile cu conceptul compact Infiniti

Infiniti publică primele imagini cu conceptul pregătit pentru Salonul Auto de la Geneva. Numit ETHEREA, acesta este un model compact de lux care prezintă în avanpremieră modul cum ar putea să arate în viitor un model de bază Infiniti.

Toate imaginile cu conceptul compact Infiniti Toate imaginile cu conceptul compact Infiniti

Imaginile prezintă o identitate Infiniti care evoluează,dar şi un profil care diferă în mod evident de orice modeldisponibil în prezent în segmentul compact premium.

"ETHEREA reprezintă un nou tip de lux pentru cumpărătorii maitineri", a afirmat Toru Saito, Corporate Vice President and Leaderof the Global Infiniti Business Unit. "Nu este doar o versiune maimică a unei maşini de lux tradiţionale şi conservatoare."

Conceput sub îndrumarea lui Shiro Nakamura, Senior VicePresident of Design, modelul ETHEREA îmbină elemente de coupé,sedan, hatchback şi chiar crossover într-o formă cât se poate desculpturală, apropiată de cea a unui monovolum.

Având o lungime de 4,4 m, modelul este unul compact, dar înacelaşi timp practic şi eficient ca spaţiu datorită unei structurimecanice noi şi unor aranjamente de acces inovatoare.

Printre surprizele pe care le aduce se numără interpretări noi,inspirate din tehnologiile de vârf, ale materialelor şi finisajelortradiţionale japoneze şi câteva elemente de design menite să-şilase amprenta asupra viitoarelor modele de serie, precum montantulspate distinctiv în formă de semilună, văzut pentru prima dată laconceptul Essence.

ETHEREA îşi va face debutul mondial la standul Infiniti dincadrul Salonului Auto de la Genva 2011.